Sfaturi pentru a avea mereu bani

211[1]

1. Fii un expert.

Experții sunt de încredere. Experții găsesc singuri. Experții sunt foarte apreciați. Să fii expert nu înseamnă să  termini studiile de doctorat, ci doar să cunoști un pic mai multe decât știe publicul țintă. Și capacitatea de a prezenta aceste informații.

2. Vinde întotdeauna

Timpul tău este de bani. În cazul în care timpul nu face bani (sau echivalentul lor), timpul este pierdut. Prin urmare, în fiecare zi vinde ceva. Chiar dacă este un fleac. Principalul lucru  pentru a-ți menține abilitățile este să vinzi.

3. Nu fi confortabil

Cu cât mai  confortabil ești, cu atât mai mult vei fi folosit și nu în beneficiul tău. Nu crede că lucrurile bune se țin minte. Mai bine economisește timp pentru noi oportunități.

4. Promite mai mult

Chiar dacă nu te vei descurca, mereu vei putea găsi un om care va face acest lucru pentru jumătate de preț.

5. Monitorizează situația.

Niciodată nu da vine pe circumstanțe. Fii responsabil pentru acțiunile tale. Oamenii apreciază și se încred mai ușor așa.

6. Află cine ești

Care este hobby-ul tău, pentru ce muncești, care este visul tău. Află aceste lucruri. Și fă-ți cartea de vizită în mod corespunzător.

7. Fă-ți relații

În fiecare zi  fă cunoștință cu oameni noi. Pe stradă, la expoziții, la locul de muncă, pe Internet. Împarte peste tot cartea ta de vizită. Poate să-ți fie de folos și peste  5-10 ani.

8. Folosește-ți relațiile

Fă-le cunoștință cu prietenii tăi. Arată-le  modul în care își pot fi de folos reciproc.

 9. Învață lucruri noi

Cu excepția știrile publice. Dacă se va întâmpla ceva cu adevărat important, vei afla cu siguranță.

10. Oamenii cumpără mereu câte ceva

În mod constant analizează acest detaliu. Și fă-i să cumpere ceva de la tine

11. Ridică prețul

Nu  trebuie să-ți fie milă de clienții  tăi, (crede -ma, ei nu vor face la fel) – ridică prețul. În cazul în care elementul este exclusiv – ridică-l de trei ori. Apropo, în afacerile pe care le făceam eu, și vânzările au crescut de trei ori.

12. Folosește stereotipul de gândire

Oamenii au stereotipuri care le inspiră încredere. De exemplu, o pagină cu contacte și descriere atrage mai multe persoane, dar fac vânzările să meargă mai prost. Un magazin online cu mai multe pagini va aduce vânzări mai bune.  Un om într-un costum bun este mai atractiv decât unul în costum  sport.

 13. Mai bine un lucru făcut la tine, decât făcut de două ori bine

Mai bine să faci și regreți decât să regreți că nu ai făcut. Este o idee cunoscută de mulți, dar aproape nimeni nu urmează această idee.

14. Satisfă dorințele

Vinde ceea ce vrea publicul țintă. Dacă, totuși, îți dai seama că asta le face rău (așa cum se întâmplă adesea) – împachetează, așa cum își doresc. Și în interior -pune ceea de ce au nevoie.

15. Fă mici surprize.

Trimite felicitări pentru oamenii care te interesează. Când au nevoie de serviciile pe care le furnizezi, ei își vor aminti despre tine

 16. Cere de două ori mai mult

Dacă vei primi, e foarte bine. Întotdeauna poți să faci promoții sau reduceri.

17. Oricare dintre metodele descrise aici poate să nu fie  adevărată

Sarcina ta este să inventezi propria metodă. Numai tu știi care este strategia ta de succes.