Sfaturi de la arhitecți cu experiență: Greșelile pe care să le eviți în construcția a unei case!

Luând decizia de a-și construi o casă, oamenii își doresc totul și deodată. Își doresc o locuință spațioasă, astfel încât și copiii și nepoții să încapă. Vor o piscină unde să se relaxeze în mod regulat. Construiesc și un garaj, care cu timpul este umplut cu multe instrumente și lucruri inutile, iar mașina rămâne parcată lângă casă…

Am decis să aflăm de la arhitecții cu experiență, care sunt cele mai frecvente greșeli admise de clienți în procesul de construcție a unei case. Respectând câteva reguli simple, poți construi o casă decentă cu cheltuieli adecvate și mai puține bătăi de cap!

1.Construiește casa doar pentru tine

Viața este foarte dinamică acum. Au trecut vremurile, când casa se construia pentru mai multe generații. De ce să cheltuiești sume enorme pentru o casă spațioasă, de care copiii tăi nu vor avea nevoie? De ce să investești într-o locuință care după vreo 40 de ani nu va trebui nimănui?

2.Calculează corect resursele, economisind pe fleacuri

Se întâmplă ca procesul de construcție a unei case să se întindă timp de 10 – 15 ani. Cert este că unii nu își pot calcula corect resursele și își schimbă constant planurile.

3.Alege cu atenție constructorii 

Multe echipe de constructori obișnuiesc să critice munca predecesorilor lor. Cu toate acestea, nivelul de calificare a muncitorilor se vede după rezultate, nu după vorbe.

Din păcate, în ziua de azi există tot mai puțini constructori decenți și cu experiență. Optează pentru o companie de încredere, cu reputație și recomandări bune. În acest sens, nu e cazul să economisești.

4.Organizează spațiul în mod competent

Sarcina principală a arhitecturii nu constă în frumusețea pereților sau pretențiozitatea fațadelor, ci în organizarea competentă a spațiului de locuit. De exemplu, ideal este ca geamurile din bucătărie să fie îndreptate spre stradă, pentru mai multă lumină și pentru a vedea oaspeții când se apropie. Locul pentru grătar ar trebui amenajat acolo, de unde vei putea vedea apusul. De asemenea, este important din ce material alegi să construiești casa.

Este greu să pui la îndoială opinia unui arhitect cu experiență. După analizarea greșelilor clienților, probabil acesta știe să planifice în mod corespunzător construcția unei case și să o facă cu resurse minime. De ce altceva mai poți avea nevoie?