Seth Godin: „Acționează – chiar dacă nu ești sigur!”

Renumitul Seth Godin împărtășește povestea sa despre cum nu a câștigat 40 de milioane de dolari pur și simplu pentru că nu a acționat la momentul potrivit.

În anul 1995, editura renumitului Seth Godin a publicat o carte numită „Prezentarea numerarului digital”. A fost prima carte despre banii virtuali, adresată unui public larg. Cartea a fost vândută în foarte puține exemplare. Exemplele din carte au fost luate din viața reală.

13 ani mai târziu, a fost lansat Bitcoin. Moneda nu a fost inventată de către Godin, dar el a scris despre această valută cu 10 ani înainte ca să fie inventată. El a scris atunci o carte și se gândea serios la această monedă.

În ciuda acestui lucru, în 2008 el nu a cumpărat monede Bitcoin, care valorau la 1000 de dolari. Dacă ar fi făcut-o, astăzi el ar fi avut mai mult de 40 de milioane de dolari.

Ideea nu constă în faptul că el nu a cunoscut despre valoarea acestei monede, ci mai degrabă în faptul că el nu a făcut acest pas la momentul potrivit. Două lucruri diferite. El știa, dar nu era sigur de acest lucru. Trebuie de acționat atunci când simți nevoia și să uiți de nesiguranță.  Toate lucrurile bune se întâmplă atunci când faci ceva, chiar fără să știm dacă e sigur.

Seth Godin a fost unul dintre cei mai de succes autori ai cărților de afaceri. Totodată, este cel mai apreciat orator începând cu anii 1990 și până în prezent. Prima sa carte care i-a adus succesul a fost despre subiectul marketingului permisiunii. De asemenea, Godin a pus temelia uneia dintre primele și cele mai de succes companii de marketing online.

Sursa

error: Content is protected !!