Se numește „Apa vieții” și este bună pentru sănătatea ta. 10 motive pentru care ar trebui să consumi această băutură!

Fără îndoială, una dintre băuturile alcoolice preferate ale oamenilor din întreaga lume este whisky-ul. Această băutură foarte rar cauzează o stare de mahmureală și este utilă pentru sănătatea ta. Desigur, din copilărie ai fost învățat că alcoolul este o otravă. Dar știi de unde vine numele de „whisky”? Lingviștii cred că cuvântul whisky se bazează pe rădăcinile celtice. Cuvântul „whisky” înseamnă „apa vieții”. Aceste cuvinte de origine celtică sunt analogice combinației de cuvinte latine „aqua vitae”, care în traducere înseamnă „apa vieții”. Există cel puțin 10 motive pentru a crede această ipoteză.

1.Te ajută să eviți excesul de greutate

Whisky este o băutură alcoolică cu conținut scăzut de calorii, mai ales dacă o compari cu o varietate de cocktail-uri, bere și vin. Datorită conținutului scăzut de zahăr, puteți bea liniștit un pahar de whisky, fără să te îngrijorezi de ceva.

2.Îmbunătățește activitatea inimii

Știai că whisky-ul îmbunătățește activitatea inimii tale? În plus față de vin și bere, whisky-ul nu numai că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, dar reduce și riscul de îmbolnăvire a inimii. Antioxidanții, care sunt conținuți în whisky, îți protejează arterele.

3.Ajută la depășirea cancerului

Whisky-ul este bogat în antioxidanti, în special, conține acidul ellagic. Acest antioxidant împiedică ADN-ul corpului tău să intre în contact cu compușii care provoacă cancerul, ceea ce, la rândul său, reduce riscul de a dezvolta o maladie oncogenă.

4.Îmbunătățește performanța creierului.

Un studiu realizat în 2003 a arătat că whisky-ul reduce riscul bolii Alzheimer și al demenței. Dacă te îngrijorezi că creierul tău scade din eficiență – este bine să începi să servești puțin whisky.

5.Reduce riscul de accident vascular cerebral

Whisky-ul nu numai că ajută la prevenirea depunerii colesterolului în artere, dar elimină și prezența colesterolului în vasele de sangvine. În mod similar, pereții relaxați ai arterelor contribuie la faptul că sângele curge necontrolat. Unul dintre cele mai mari avantaje ale whisky-ului este acela că reduce riscul unui accident vascular cerebral!

6.Te ajută la depășirea stresului 

Stresul din corpul uman poate provoca o serie de probleme de sănătate. Dar, din fericire, avem o băutură ca whisky-ul, care te poate ajuta să depășești stresul! Whisky-ul reduce anxietatea și stresul, calmează nervii și te ajută să îți relaxezi corpul. Această băutură alcoolică crește nivelul de circulație al sângelui din organismul tău!

7.Îmbunătățește memoria

Antioxidanții, care sunt conținuți în whisky, pot ajuta la îmbunătățirea memoriei, îmbunătățind nivelul circulației în sânge. Prin urmare, memoria ta va funcționa într-adevăr mai bine. Aceleași proprietăți care reduc nivelul bolii Alzheimer și ale demenței, îți vor menține memoria activă.

8.Ajută la digestie 

Știai că whisky-ul a fost folosit mult timp ca un remediu digestiv? De regulă, a fost folosit pentru a ajuta organismul să se relaxeze după consumul unor alimente grele. Această băutură reduce, de asemenea, riscul de dureri în stomac.

9.Crește speranța de viață

Whisky-ul este plin de antioxidanti, care sunt importanți pentru sănătate, iar acești nutrienți pot prelungi viața prin reducerea riscului diferitor boli. Whisky-ul te protejează de boli, previne decăderea lentă a celulelor importante din corpul tău – prelungind astfel viața ta.

10.Perfect pentru persoanele care suferă de diabet

Whisky-ul este o băutură fără carbohidrați, deci poți bea și să nu îți faci griji cu privire la modul în care aceasta poate afecta nivelul zahărului din sânge. Dacă suferi de diabet, atunci chiar și o dublă porție de whisky este alegerea perfectă pentru tine!

Sursa