Scapă de sindromul oboselii cronice: 5 remedii simple care te vor umple de energie!

Am decis să selectăm practicile antice și cele moderne, simple și eficiente de a scăpa de sindromul oboselii cronice!

1.Apa

După cum știi, apa este baza tuturor lucrurilor vii, nu te lasă să suferi de sete și te scapă de foame. Însă, apa mai are o calitate importantă – capacitatea de a te umple cu energie. Ajută perfect să te revigorezi.

Ce să faci: bea apă. Trebuie să faci asta toată ziua și este mai bine să începi de dimineață. De exemplu, conform filozofiei ayurvedice, apa caldă băută dimineața pe stomacul gol cu o felie de lămâie îți va crea o dispoziție pentru toată ziua și te va ajuta cu siguranță să te energizezi.

Cu toate acestea, apa trebuie nu numai băută, ci și lăsată să curgă. O metodă simplă și dovedită de a depăși sindromul de oboseală dimineața este să faci un duș de contrast.

2.Masajul 

Uneori, ești prea leneș să faci exerciții dimineața, mai ales dacă întârzii. Dar întotdeauna poți găsi un minut pentru a-ți masa urechile. Mai mult, acesta este unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ți îmbunătăți starea. Pe auricule există mai mult de 170 de puncte active, conectate reflexiv cu toate zonele și organele corpului. Masajul îmbunătățește circulația sângelui și activează sistemul nervos.

3.Aromaterapia

Uleiurile esențiale sunt cu adevărat miraculoase: atunci când este necesar, te pot calma sau din contra, te pot înviora. Există sute de arome și toate acționează diferit asupra psihicului. Prin urmare, principalul lucru este să alegi mirosul potrivit și să-l poți folosi.

De exemplu, notele citrice revigorează, anasonul, nucșoara și patchouli contribuie la succesul în afaceri. Juniperus activează calitățile creative și de afaceri, iar rozmarinul, pinul și menta te vor ajuta le eliminarea sindromului de oboseală, mirosurile lor îți cresc capacitatea de lucru.

4.Mâncarea

Nutriționiștii consideră că un mic dejun echilibrat ajută la înlăturarea sindromului de oboseală, iar acest lucru este greu de contrazis. Cercetătorii britanici chiar au întocmit o listă cu astfel de produse benefice în acest sens. În opinia lor, merele roșii sunt alegerea potrivită – un măr mâncat dimineața ajută la trezire, îmbogățește organismul cu vitamine și fibre. Lista include, de asemenea, nuci, carne de pui, pește, terci de ovăz și ceai.

5.Ceaiul

Pentru a te înviora, nu este neapărat să bei cafea. Cele mai potrivite tipuri de ceai pentru asta sunt cel verde și negru. Ceaiul verde, spre deosebire de cel negru, practic nu este supus fermentării – prelucrarea tehnică care oferă băuturii o anumită culoare și aromă. Se crede că acesta păstrează mai multe substanțe benefice. Cu toate acestea, pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută, ceaiul negru este mai potrivit decât cel verde.

Oricare dintre acestea îmbunătățește activitatea mentală a omului, crește starea de spirit și ameliorează starea de oboseală. Efectul stimulant al ceaiului poate fi îmbunătățit prin adăugarea unei felii de lămâie, cojilor de portocale, merișoare, frunze de coacăză neagră, măceș sau mentă, precum și ghimbir, cardamom, scorțișoară, piper negru sau nucșoară.

Ce să faci: amestecă ceaiul oolong, o parte și jumătate de ceai verde cu rădăcină de ginseng și o parte de ceai pu-erh. Lasă să se infuzeze 5 minute. O astfel de băutură te va energiza instantaneu. La fel ca și ghimbirul, aceste componente pot depăși ușor sindromul de oboseală.