Scapă de frica de a porni o afacere nouă! Vezi care sunt cele 4 sfaturi UTILE pe care Richard Branson le-a învățat de la Nelson Mandela

„Virgin America” a anunțat un mult-așteptat IPO, iar Richard Branson și-a permis o noapte la o bere. Era o bucurie pentru el, mai ales că sub brandul „Virgin America” activau mai mult de 350 de companii. La începutul activității acestei companii, concurenții de atunci s-au opus cu înverșunare ieșirii ei pe piață.

„Prima reacție când ești atacat este să te oprești”, spune Branson. Dar acest lucru presupune o pierdere totală de timp și bani. În schimb, întreprinzătorul legendar și partenerii săi s-au axat pe crearea unei noi calități a serviciilor pe zborurile interne și, în cele din urmă, au obținut o cotă semnificativă pe piața aeriană insuficient de competitivă.

Potrivit lui Branson, decât să te simți amenințat sau chiar să fii amenințat și să activezi din mila concurenților, mai bine luptă până la capăt. Vezi mai jos patru lucruri pe care Branson le-a învățat de la Mandela.

1.Nu trebuie să te determine amenințările, ci scopul tău

„Răzbunarea nu va anula acțiunile de denigrare comise împotriva ta, și nu va contribui la crearea unui viitor mai bun. Dedică-ți toată creativitatea pentru a crea o afacere de durată. Așa trebuie să acționăm toți.”

2.Concentrează-te asupra clienților tăi și nu asupra concurenților

În loc să te arunci într-o luptă inutilă cu concurenții tăi, este mai bine să-i lași să-și risipească energia unul pe celălalt. Compania „Virgin America” nu a fost distrasă de bătăliile și abuzurile concurenților, dar a creat o comunitate de consumatori care au plăcut brandul „Virgin”.

3.Perseverența nu înseamnă inflexibilitate

„Nu mă judeca după succesul meu”, a spus Mandela, „judecă-mă după numărul eșecurilor mele și al ascensiunilor mele”. Trebuie să-ți schimbi abordarea față de circumstanțe. Dorința de a căuta o ușă nouă, ori de câte ori persoana anterioară o lovește în fața ta, distinge pe cei care își găsesc drumul, de cei care se autodistrug.

4.Nu trebuie să fii perfect pentru a schimba lumea

Mandela este idealul conducerii. Mandela nu s-a gândit niciodată la perfecțiune și „nu a primit-o niciodată”. Mandela, un avocat și activist civil, a fost ferm convins de misiunea sa – cea de a pune capăt apartheidului. La început el a pledat pentru o soluție pașnică, dar apoi a trecut la arme. În 1964, a fost condamnat, la închisoare pe viață, pentru complot împotriva autorităților și sabotaj.

„Obține rezultate pe termen lung, nu pentru că ești perfect sau ești norocos – dar pentru că ai curajul de a construi în mod constant un viitor mai bun care să nu depindă de trecut a spus Bransond în timp ce își sorbea ultima înghițitură de bere.“

Sursa

error: Content is protected !!