Scapă de arsura de pe tigaie cu numai 3 ingrediente. Va fi ca nouă în doar 15 minute!

Grăsimea arsă de pe tigaie este o problemă cu care se confruntă orice gospodină, mai ales dacă mai folosește încă tigaia de la bunica. De obicei, se întâmplă că ne este jale să o aruncăm, dar nici dorință și putere pentru a o curăți nu avem.

Noi am găsit metoda, care cu puțin efort te va ajuta să obții o tigaie strălucitoare.

Vei avea nevoie de:

-5 litri de apă;

-100 g sodă calcinată (carbonat de sodiu);

-100 g silicat sau clei cleric;

-100 g praf de muștar.

Cum procedezi:

Pentru început, îmbracă niște mănuși și deschide geamul.

Pune apa la fiert. Când începe să clocotească dizolvă pe rând ingredientele, amestecând foarte bine. Mai întâi vei pune soda, apoi cleiul și la urmă praful de muștar.

Scufundă tigaia în această soluție. Convinge-te că este acoperită în întregime de apă. Nu uita să scoți înainte de asta mânerul din plastic.

Dacă arsura nu este foarte mare e suficient s-o fierbi 15-20 de minute, dacă stratul de grăsime arsă este gros și foarte vechi, fierbe-o timp de o oră.

Scoate tigaia din apă numai după ce aceasta s-a răcit. Încearcă să scoți arsura cu ajutorul unui cuțit sau a unui burete din metal.  Va fi destul de simplu, întrucât arsura va cădea bucăți.

Apropo: această metodă este potrivită doar pentru tigăile din fontă, aluminiu și duraluminiu.

Ce faci ca alimentele să nu se lipească de tigaie?

După curățare metalul își va pierde proprietățile non-aderente. Alimentele se vor lipi, de aceea va fi nevoie s-o prelucrezi.

Iată 2 metode prin care poți face asta:

1. Unge tigaia pe toate părțile cu ulei de floarea soarelui. Pune-o în cuptor timp de 30 de minute la temperatura de 200 de grade. După ce o scoți și se răcește, repetă procesul încă o dată.

2. Pune tigaia la un foc mediu, presurând niște sare în ea. Încălzește sarea circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Lasă tigaia la răcit, aruncă sarea, după care unge tigaia pe interior cu ulei de floarea soarelui.

Pentru ca efectul să fie mai bun, nu folosi tigaia timp de o zi.

Sursa