Scapă de agitație și de ritmul nebun al vieții, urmând aceste 7 reguli chinezești!

827814788

Christine Cayol este o scriitoare și filozoafă franceză care a trăit peste 10 ani în China. Ca urmare a acestei experiențe autoarea a scris o carte despre modul cum chinezii își organizează timpul, formulând cel puțin 7 reguli de care aceștia țin cont și care te pot ajuta și pe tine să încetinești timpul, să nu te mai agiți și să fii moderat în acțiuni.

1. Vino la întâlnire înainte de vreme

În China, venirea la întâlnire cu 10 minute mai devreme înseamnă să arăți persoanei cu care te vezi că o respecți și că ai timp pentru ea. Acest gest respectuos este convenabil și pentru cel ce vine din timp întrucât el reușește să se calmeze după drum și să se concentreze pe ceea ce are de discutat. În timp ce în occident oamenii importanți și ocupați preferă să vină din fugă în sala de ședințe, lăsând impresia unei persoane foarte solicitate, care are foarte multe treburi de făcut.

2. Menține legătura cu natura

În parcurile din Beijing întotdeauna este foarte multă lume: unii fac gimnastică, alții meditează, unii dau drumul la zmei de hârtie, alții pur și simplu se plimbă sau discută. În agitația noastră de zi cu zi trebuie să avem un respiro și să comunicăm cu natura.

3. Fă gimnastică dimineața și seara

Chinezii realizează câteva exerciții imediat după ce s-au trezit și înainte de culcare. După trezire, de obicei, se practică 3-4 poziții din yoga, iar seara o gimnastică de relaxare sau o plimbare după cină. Aceste activități îi ajută să fie mai echilibrați.

4. Nu te gândi doar la atingerea scopului

Oamenii din occident se gândesc doar la câștig și foloase atunci când fac ceva. Ei sunt obișnuiți să atingă scopuri și uită să savureze din proces. De exemplu, majoritatea celor care practică yoga o fac pentru a slăbi sau pentru a scăpa de stres. Noi sperăm că ne vom elibera de tensiune, dar în același timp suntem într-o competiție cu noi înșine. Chinezii se bucură de proces, chiar dacă au anumite scopuri spre care tind.

5. Improvizează fără stres

Chinezii nu dramatizează situațiile neașteptate. Ei se adaptează foarte rapid la orice situație. Încearcă să percepi situațiile neașteptate ca pe un succes, nu ca pe un pericol.

6. Programează-ți timpul liber

Chinezii nu tind să noteze în calendar activități pentru fiecare secundă. Majoritatea dintre ei își lasă liber vreo jumătate de oră pe la mijlocul zilei. Un timp pe care ei îl vor petrece așa cum vor dori: vor medita, vor da câteva sunete celor dragi, se vor relaxa etc.

7. Planifică cu aproximație

Vrei să faci un chinez să râdă? Planifică o întâlnire la ora 10 dimineața peste 3 luni. Înțelepciunea chineză spune că trebuie să menținem flexibilitatea în program și să nu facem planuri concrete pentru ani întregi.

Sursa