Scapă de aceste 10 lucruri în fiecare săptămână! Ele atrag energia negativă în casă!

Să vorbim despre ordinea în casă. Există mai multe reguli, pe care le poți utiliza pentru a uita de curățenia generală care îți dă mari bătăi de cap. Iată una dintre cele mai importante, care o să-ți simplifice viața: a trecut o stăptămână – curăță teritoriul! Japonezii au fost cei care au venit cu ideea de a arunca lucrurile inutile care inundă casa o dată pe săptămână și tot japonezii au identificat 10 lucruri, care contribuie la mizerie și te fac nemulțumit.

1.Cutiile și ambalajele

Câte hârtii se acumulează în cursul săptămânii, sub formă de publicitate sau ziare, pe care le primim în cutiile poștale? Și, de asemenea, cutiile de bomboane, hârtie de ambalat, panglici frumoase ș.a. Le păstrezi cu gândul că o să-ți prindă bine. Dar dacă nu-ți vor prinde bine? Aruncă-le imediat!

2.Bijuterii și cosmetică

O dată pe săptămână, ceva se strică, se rupe, se sfărâmă. Dacă cercelul a rămas fără pereche, nu îl mai păstra. Este din aur sau argint? Mergi la un bijutier! Cerceii trebuie să aibă întotdeauna pereche. Aceasta este energia iubirii sau a singurătății. Treci la cosmetică: bureți, farduri vechi, rujul pe care nu-l mai folosești – totul pleacă la gunoi!

3.Lucrurile care sunt „gata”

În fiecare săptămână, fă o revizuire în dulap! Vei fi surprins să vezi cum în șapte zile se pot acumula lucrurile inutile. Ai încercat să elimini o pată și nu ai reușit? E timpul să renunți la acea haină!

Șosete fără pereche, lenjerie, prosoape vechi – toate la grămadă. Și totul pentru că, scăpând de lucrurile vechi, cureți energia din casă, eliberând astfel spațiul pentru ceva nou, pentru energia pozitivă.

4.Facturile vechi

Scotocește prin geantă, buzunare, portofel, sertaruri. Cu siguranță vei găsi multe facturi și chitanțe de care nu mai ai nevoie. E bine să le păstrezi o vreme, dar chiar nu trebuie să le lași ca moștenire nepoților.

5.Sticle și borcane goale

Adesea pe rafturile din baie și bucătărie se pot găsi sticle goale de la detergenți, șampoane și geluri de duș. Le păstrezi pentru că sunt frumoase, utile sau nu ai timp să le arunci? Trebuie să eliberezi urgent spațiul!

6.Vesela ciobită

Evită să păstrezi farfurii sau cești cu marginea ciobită. Experții în Feng Shui susțin că în casă nu trebuie să existe nimic spart, pentru a stimula energia pozitivă în locuința ta.

7.Ceasuri care s-au oprit

Dacă nu le repari, aruncă-le sau dăruiește-le. Ceasul din casă nu ar trebui să se oprească. Ține de energia timpului și semnificația ta pentru ceilalți oameni. Chinezii au o convingere că un ceas oprit poate număra timpul până la despărțirea de o persoană dragă.

8.Dispozitive care nu mai funcționează

Le ții pe toate depozitate într-un sertar, cu gândul că într-o zi le vei repara. Dacă până acum nu ți-ai făcut timp de ele, cu siguranță că aceasta nu se va întâmpla nici pe viitor.

9.Lucrurile fără sens

Aceasta poate fi o figurină, cărți de vizită de care nu ai nevoie, bucăți de țesătură și nasturi de la lucrurile pe care nu le porți, lumânări, cutii de la ceai, pixuri care nu mai scriu, reviste vechi, bilete la concerte și spectacole… și lista poate continua până la infinit. Găsește timp pentru a scăpa de toate aceste obiecte inutile care nu doar că îți ocupă spațiul din casă, dar și îți strică energia din locuință.

10.Bănuții împrăștiați prin toată casa

Banii împrăștiați nu aduc noroc. Banii trebuie să aibă o casă. Adună-i într-un portofel sau într-o pușculiță. Chiar și o mică vază drăguță în care vei aduna bănuții îți va aduce, dacă nu bunăstarea financiară, atunci cel puțin ordine în casă.