OFICIAL! Savanții au descoperit secretul prevenirii bolilor și al tinereții veșnice – află cum poți încetini acest proces chiar acum

Un grup de savanți ai universității Newcastle din Marea Britanie a reușit să ofere o explicație credibilă procesului de îmbătrinire. Mai exact, aceștia au oferit o soluție, care poate încetini acest proces inevitabil.

Secretul constă în capacitatea celulelor de a elimina ”deșeurile” – celulele deja inutile. Acest proces se numește autofagie și un rol important are genul p62, care absoarbe surplusul de oxigen din organism și previne ”oxidarea” celulelor.

Pentru aceste descoperiri uluitoare savantului japonez Yoshinori Ohsumi i-a fost decernat Premiul Nobil.

Autofagia are o importanță majoră pentru sistemul imun al omului, de asemenea, ușurează dezvoltarea embrionului. Termenul mai este tradus prin ”autoconsumare” și se referă la modul prin care organismul singur reciclează celulele deteriorate. Acesta este un program de ”reciclare” înăscut al corpului. Unul dintre cele mai cunoscute moduri de inhibare a autofagiei este prin consumul unor cantități mari de proteine. Acesta este motivul pentru care se recomandă limitarea proteinelor la aproximativ 40-70 de grame pe zi, în funcție de masa corporală.

Cercetătorii sunsțin că autofagia este cheia împotriva bolilor și încetinește îmbătrânirea. Dacă a fost util, distribuie prietenilor!

Sursa