Sare în șampon – 4 motive să utilizezi acest remediu pentru sănătatea părului tău!

Sarea Epsom este un produs destul de popular și folosit în medicină, dar și în sfera frumuseței. Se spune că are proprietăți de curățare și vindecare incredibile și este, de asemenea o soluție naturală pentru multe probleme ale organismului. Toate acestea sună grozav, dar de ce unii aleg să adauge sarea în șampon? Am decis să aflăm care este secretul!

1.Șampon cu sare

Dacă e să privim din punctul tehnic de vedere, sarea Epsom nu este chiar sare, este un mineral care conține o combinație de diverși sulfați de acid sulfuric și magneziu. Oamenii de știință și medicii care studiază beneficiile acestui produs, recomandă să adaugi câte puțină sare Epsom în sticla de șampon și să îți speli părul. Poți adăuga chiar și la șamponul destinat utilizării zilnice. Sarea îmbogățește șamponul cu minerale și componente utile care oferă părului aspect incredibil de frumos, sănătate și strălucire. Sarea Epsom poate fi cumpărată în orice farmacie.

2.Regimul „doi în unu”

Sarea Epsom poate îmbunătăți nu numai șamponul, dar și balsamul de păr. Toarnă balsamul într-un vas de gătit, distribuindu-l uniform. Apoi, adaugă puțină sare și începe încălzirea la foc mic. După 10 minute, lasă amestecul să se răcească puțin.

Balsamul cald amestecat cu sare trebuie aplicat pe toată lungimea și rădăcinile părului uscat. Masează ușor cu mâinile. După asta, lasă balsamul pe păr să hrănească părul timp de câteva minute. Spală balsamul cu apă caldă. Numeroase studii au demonstrat experimental că această metodă funcționează excelent împotriva capetelor despicate și mărește volumul părului.

3.Mască pentru păr

O dată sau de două ori pe săptămână, părul tău are nevoie de o mască bună. Este util pentru hrănire, hidratare, oferind un aspect sănătos și strălucitor. Acasă, poți găti o mască antioxidantă excelentă, care va include o combinație de fructe diferite. Pentru a face coafarea mai ușoară poți încerca o mască de casă bogată în proteine, care include un ou crud, avocado și puțină sare Epsom.

4.Scapă de părul gras

Glandele sebacee sunt responsabile de producția de sebum și aspectul neplăcut al părului tău. Adaugă 2 linguri de sare de mare în șamponul tău, amestecă bine, apoi spală-te pe cap. Încă de la prima folosire vei observa schimbări în ceea ce privește scalpul și firul de păr. Acesta va fi mai puțin uleios și mai sănătos.