Sapte regi extravaganți, acțiunile cărora au șocat toată lumea. Află cine din regi avea nevoie de asistență la veceu!

Unii regi au făcut lucruri mari pentru popoarele sale și dezvoltarea țărilor, alții au întrat în istorie doar pentru apucăturile sale excentrice. Mai jos vă vom povesti despre cei mai șocanți regi și despre dorințele lor extravagante.

1.Deținatoarea inimii

Maria Eleonora de Brandenburg (1599-1655) s-a căsătorit cu regele Suediei Gustav II Adolf, pe care îl adora enorm. Când acesta a murit, Maria Eleonora a dorit să-i păstreze inima, pe care a depozitat-o într-o lădița, care mereu se afla lângă patul ei.

Mai mult ca atât, Maria destul de mult timp s-a opus ca trupul soțului să fie înmormântat.

2.Amator al filmelor erotice

Regele Egiptului Faruk I (1920-1965) a fost un mare amator de filme pentru maturi. El deținea o colecție enormă de filme erotice, însă după ce a fost detronat, colecția a fost furată în întregime.

3.Regele cu perucă, făcută din părul amantelor sale

Carol al II-lea, regele Scoției (1630-1685) a fost supranumit ”regele vesel”. El întreținea relații cu mai multe amante, iar peruca lui era făcută din părul acestora. Și părul nu era luat de pe capul lor.

4.Dragoste eternă

Regina Spaniei Juana I (1479-1555), supranumită ”Juana cea nebună”, a fost distrusă de moartea soțului Filip cel Frumos. Timp de un an ea s-a opus, ca trupul lui să fie înmormântat.

Slugile povesteau, că noaptea Juana deschidea sicriul, care se afla în dormitorul ei, și îmbrășița corpul îmbalzamat a soțului. Ba mai mult, ea transporta sicriul cu trupul neînsuflețit a lui Filip prin toată țara.

5.Regele, care avea nevoie de asistență la veceu

Regele englez Henric al VIII-lea (1491-1547) a făcut multe lucruri utile pentru Anglia, însă el avea și niște obiceiuri stranii. El a întrodus funcția de asistent pentru procedurile de la veceu, care avea grijă de evacuarea excrementelor regale, îl ajuta să se dezbrace și să se îmbrace.

Pentru aceste lucruri se alegeau bărbați tineri din familii nobile. Funcția era foarte prestigioasă, căci tinerii obțineau posibilitatea de a se afla mult mai aproapre de rege, decât alții.

6.Regele handicapat

Regele francez Carol VI (1368-1422) a avut probleme psihice foarte grave. El se irita ușor, și adesea începea să alerge prin palatul său până se epuiza și cădea pe podea. A fost un caz, când el nu și-a schimbat hainele și nu s-a spălat câteva luni în șir.

Multi istorici consideră, că pe Carol VI îl otrăveau încetul cu încetul, și această versiune e populară și astăzi. Ea explică comportamentul său tot mai straniu și mai straniu.

7.Regele Adolf Frederic al Suediei (1710-1771) avea o slăbiciune mare – lui îi placea la nebunie semla – o chiflă suedeză cu cremă.

Într-o zi el a consumat tocmai 14 semle, după ce organismul lui nu a rezistat și Adolf a decedat. Asta s-a întâmplat pe 12 februarie 1771.

Sursa

error: Content is protected !!