Salvează aceste rânduri și citește-le ori de câte ori simți că gândurile negative te copleșesc!

Permite-i timpului să răspundă la toate întrebările. Când începi să faci asta în locul lui, devii și mai confuz și mai dezamăgit.

1.Viața noastră este destul de complicată, absolut pentru toți. Chiar și oamenii faimoși și de succes au probleme la fel ca fiecare dintre noi. Ține minte: toți suferim în egală măsură. Singura diferență este că cineva se plânge și suferă constant, în timp ce alții își ascund durerea.

Doar pentru că viața este dificilă și plină de obstacole nu înseamnă că nu poate fi și frumoasă în același timp. Chiar și atunci când problemele și necazurile te copleșesc, totuși, poți fi fericit. Pentru asta trebuie doar să schimbi perspectiva. Aruncă o privire diferită asupra lucrurilor care ți se întâmplă.

Îți va fi mult mai ușor să trăiești acceptând un adevăr comun, pe care mulți îl ignoră: „În viață nu există succes și fericire fără căderi!”

2.Odată și odată toți ne dezamăgim în oameni. Când cel mai bun prieten te trădează sau persoana iubită te părăsește fără explicații, îți pare că nu vei mai avea încredere în nimeni, că nu vei mai avea nimic bun în viață.

Trebuie să înțelegi că oamenii care te dezamăgesc nu sunt decât lecții utile. Ei apar în calea vieții noastre cu scopul de a ne ajuta să înțelegem ceva despre noi înșine și despre viață în general.

Cele mai dramatice schimbări în viață apar după ce trăim dezamăgiri severe. Ele devin un impuls pentru creșterea noastră și ne ajută să luăm deciziile corecte.

3.Nu trebuie să ne schimbăm trecutul. Adevărul crunt al vieții este că trecutul va rămâne pentru totdeauna așa cum a fost. Dar asta nu înseamnă că nu îți poți schimba viitorul! De ce trecutul ar trebui să ne chinuie ani de zile, determinându-ne acțiunile de azi?

Faptul că ai eșuat cândva nu înseamnă că întotdeauna o vei face. Noi singuri ne alegem scenariul vieții. Prin urmare, îți poți schimba viața în orice clipă – trebuie doar să ai dorință.

Lasă trecutul în trecut și începe să lucrezi asupra viitorului tău, cu încrederea că totul va funcționa.

4.Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru noi este să ne concentrăm pe presupuneri și speculații. Acesta este un fel de „joc al minții” atunci când începem să ne gândim de ce cineva nu s-a salutat sau nu a răspuns la mesaj sau de ce nu ai fost promovat. În loc să te dedici acestei ocupații inutile, învață să trăiești cu ziua de azi și să te bucuri de fiecare moment din ea. Nu analiza, doar trăiește!

Lasă timpul să răspundă la toate întrebările. Când începi să faci asta în locul lui, devii și mai confuz și mai dezamăgit.

5.Faptul că ceva frumos a plecat pentru totdeauna din viața ta, nu înseamnă deloc că nu va veni altceva – chiar mai bun! Viața înseamnă mișcare înainte și progres. Dacă ai terminat de citit o carte minunată care ți-a plăcut, pur și simplu ia alta de pe raft. Aceasta se poate dovedi a fi și mai bună și interesantă.

Până la urmă, totul merge bine. Bolile se vindecă, problemele se soluționează. Trebuie să crezi și să speri, iar fericirea va veni.

6.Chiar dacă îți pare că totul este rău, fii recunoscător. Oricât de straniu nu ar suna, începe ziua cu mulțumiri.

Pentru faptul că te-ai trezit, spre deosebire de mii de oameni de pe planetă pentru care soarele nu va mai răsări niciodată. Pentru că ești sănătos și poți merge. Pentru faptul că cei dragi ție sunt în viață și sunt bine. Pentru viață! Până la urmă, viața e atât de frumoasă!

Cel mai simplu mod de a scăpa de gândurile negative este să mulțumești soartei pentru toate acele lucruri pe care le ai. Fă-o în fiecare zi!

7.„Toate odată” – se întâmplă doar în basme și în telenovele. Unele lucruri necesită timp. Multe dintre ele luni de zile și chiar ani!

Faptul că nu ai reușit imediat nu înseamnă că nu vei reuși niciodată. Răbdare, multă răbdare. Aceasta este formula fundamentală a succesului și o abordare înțeleaptă a vieții. Trebuie să înțelegi un lucru: ceea ce ai în minte, spre ce tinzi și la ce visezi, se va realiza cu siguranță. Totul își are timpul său.

8.Dacă nu ar fi fost noaptea, nu am fi putut niciodată să admirăm stelele pe cer. Zilele întunecate și îngrozitoare se întâmplă în viața tuturor. Probleme la locul de muncă, despărțirea de cei dragi, trădare… Le poți enumera la nesfârșit.

Dar toate aceste obstacole doar ne fac mai puternici. Uneori trebuie să treci prin durere pentru a descoperi în tine ceea ce este ascuns adânc. Prin urmare, nu te teme de noapte. Până la urmă, după ea neapărat vin zorile!

9.Oamenii cu care petrecem timpul ne influențează mult mai mult decât ne putem imagina. Chiar dacă nu observăm asta.

Dacă te înconjoară oameni pozitivi, atunci ei te inspiră și nu mai există timp sau loc pentru gândurile negative. Pe când oamenii negativi sunt dăunători și distructivi. Criticile față de toți și de toate îți fură fericirea. În acest caz, există un singur sfat: fugi de ei!

10.Pentru a fi fericit în viață, o singură dorință nu este suficientă. Schimbă-ți modul de a gândi și de a percepe lucrurile. Gândurile negative sunt ca buruienile – vor crește la nesfârșit până când nu le scoți pe toate cu tot cu rădăcini. Prin urmare, gândește întotdeauna pozitiv. Alungă netativismul din viața ta și tot ceea ce te trage înapoi, căci acestea te vor împiedica să crești și să te dezvolți.