Să le urmăm exemplul! 10 invenții din străinătate care demult ar trebui să fie prezente și la noi!

Oamenii care adoră să călătorească au posibilitatea de a vedea o mulțime de lucruri interesante și neobișnuite din alte țări ale lumii. De regulă, văzând ceva nou și util în altă parte, ne vizitează gândul: ce bine ar fi, dacă și la noi în țară am avea așa ceva! Unele idei excelente la care s-au gândit deja profesioniștii din străinătate, merită cu siguranță să fie prezente și la noi! Cu aceste lucruri, viața ar deveni mult mai simplă, mai sigură și mai plăcută.

1.Trecerea sigură pentru pietoni

În Singapore, persoanele în vârstă pot folosi un card special pentru dispozitivul amplasat sub semafor, ceea ce le oferă 3-13 secunde suplimentare pentru a trece strada fără grabă.

2.Cumpărături plăcute în supermarket

Un magazin din Dubai propune clienților să decidă singuri dacă doresc să comunice cu vânzătorii sau nu. Este suficient să iei un coș pentru produse de culoarea potrivită: roșu – dacă ai nevoie de sfaturi, negru – dacă nu. Unele supermarketuri europene folosesc un alt truc interesant: astfel încât cumpărătorii să nu se rătăcească și să economisească timp în căutarea departamentului dorit, fiecare coș are o hartă a magazinului. Foarte convenabil și practic!

3.Parcare convenabilă

Problemele legate de parcare nu se mai termină. Ori nu există suficient spațiu, ori poți fi blocat, ori nu îți este clar cum poți parca în acest loc. Soluția este foarte simplă și deja se practică în multe țări: liniile duble de separare în parcări. Dacă le respecți, atunci parcarea va deveni destul de simplă.

4.Schimb fără probleme

Pentru cei care fac cumpărături frecvente pe internet, o astfel de zonă sigură va fi binevenită. Pentru a te întâlni cu persoana care livrează și a nu o invita la tine acasă, poți folosi aceste locuri. În străinătate, acolo unde există un astfel de indicator, este o zonă de securitate crescută. Acest teritoriu se află sub monitorizarea poliției, bine iluminat și controlat cu atenție.

5.Un mâner unic pentru ușă

Atingerea mânerului ușii în locurile publice nu este cel mai plăcut lucru. Pentru a exclude orice disconfort pentru clienți, în multe țări, ușile din locurile publice sunt amenajate într-un mod special: mânerul lor este situat aproape de podea și se deschide cu piciorul.

6.Cea mai potrivită temperatură

Un dispozitiv care arată temperatura apei în duș este unic și îi poate face fericiți pe mulți oameni. De câte ori se întâmplă să găsești cu greu temperatura potrivită? Atâta timp, efort și dispoziție irosite!

7.Modernizarea sistemului educațional

În clasă, este foarte important în ce bancă stai. Dar, dacă deasupra mesei profesorului ar fi instalată o astfel de oglindă, unde să fie prezentate experimentele, atunci totul va fi clar și vizibil chiar și pentru elevii din ultimele bănci.

8.Evoluția distribuitoarelor automate

Distribuitoarele automate sunt foarte utile, sunt localizate peste tot și funcționează permanent. Atunci de ce să nu le facem mai universale? Acestea pot distribui cele mai necesare medicamente și de prim ajutor, produse de igienă. O astfel de decizie poate salva mai multe vieți.

9.Surse publice de apă potabilă

Ar fi foarte convenabil să urmăm exemplul altor țări și să instalăm surse de apă potabilă în fiecare parc. Designul unei astfel de fântâni va permite oamenilor să bea apă după necesitate. Astfel, orice plimbare ar deveni mai plăcută.

10.Ocupat sau liber? 

O soluție excelentă pentru toaletele publice. În multe țări, este folosit un astfel de sistem convenabil de avertizare. Dacă lumina este albastră, atunci cabina este ocupată, iar dacă este verde – atunci liberă.