S-a stabilit norma admisibilă de alcool, care nu dăunează sănătății. Vezi aici cât poți să consumi pe săptămână!

Potrivit afirmațiilor experților, băuturile alcoolice pot să nu dăuneze sănătății, dacă nu depășești norma admisibilă de consum. S-a stabilit, că oamenii, care nu depășesc norma săptămânală în consumul alcoolului echivalent cu 100 g de alcool etilic, sunt cu 48 % mai puțin supuși riscului de a face atac de cord, decât restul.

Un grup de cercetători au desfășurat o analiză detaliată a cercetărilor făcute în domeniu și au reușit să stabiliească legătura dintre consumul de alcool și mortalitate. Participanții la cercetare au fost 600.000 de voluntari adulți din 19 țări ale lumii: experții au studiat minuțios informația despre starea sănătății fiecăruia din ei.

La începutul cercetărilor nici unul din participanți nu suferea de boli ale sistemului cardio-vascular. În continuare voluntarii au fost clasificați în 3 grupe: prima grupă în fiecare săptămână consuma până la 100 g de alcool etilic, a doua grupă – de la 100 g până la 200 g, iar a treia grupă – de la 200 până la 350 g. La finalul experimentului specialiștii au depistat legătura directă dintre consumul de băuturi alcoolice și dezvoltarea bolilor de inimă și vase sanguine.

Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii, care consumă până la 100 g de alcool etilic timp de o săptămână, ajungeau la diagnoza de atac de cord cu 48% mai rar, decât ceilalți participanți ai experimentului. Această cantitate este echivalentă cu 5 halbe de bere cu tăria de 4 %, sau 875 ml de vin cu tăria de 13%.

Totuși, atenționăm că trebuie să rețineți: consumul regulat și îndelungat de alcool influențează negativ sănătatea ta, mai ales activitatea sitemului nervos central.

Deasemenea, este foarte cunoscut faptul, că bărbații care consumă bere, primesc hormonul feminin ce se conține în această băutură alcoolică, care cu timpul devine mai puternic decât hormonul masculin testosteronul. Acest dezechilibru între hormoni în organismul bărbaților are un efect negativ asupra puterii masculine.

sursa