Cercetătorii te vor șoca: Oamenii inteligenți se culcă târziu, trăiesc în dezordine și folosesc limbaj vulgar

Deseori, oamenii foarte inteligenți au o viziune a lumii ce diferă de cea a oamenilor cu nivelul mediu de IQ. Aceste diferențe includ gândirea neconvențională, acțiunile și modul de abordare a situațiilor.

Cercetătorii au reușit să descopere o curiozitate: cu cât omul este mai inteligent cu atât mai puțin atrage atenția la lucrurile obișnuite de zi cu zi care atât de mult contează pentru oamenii obișnuiți, cum ar fi curățenia, vorbirea corectă, și regimul de somn.

1.Ei înjură ca birjarul

Deși au un nivel înalt de intelect ce le permite să chibzuiască perfect, în ceea ce privește vorbirea, aceștia înjură foarte mult. De obicei, se presupune că dacă cineva vorbește vulgar acesta nu e destul de deștept să își controleze vorbirea.

Cu toate acestea, un studiu recent arată că abilitatea de a folosi înjurături este strâns legată de vocabularul bogat și fluent. Aceasta combate ideea că capacitatea omului de a vorbi fluent este legată de întrebuințarea lexicii vulgare. Din contra – înjurăturile depind de vocabularul bogat și de cursivitate – ceea ce oamenii inteligenți cu siguranța au în posesie.

2.Ei sunt oameni-bufnițe încă din copilărie

Oamenii inteligenți nu pot merge la culcare devreme. Într-un studiu bazat pe reprezentații tineretului din America, a fost demonstrat: cu cât IQ-ul unei persoane este mai înalt, cu atât mai des acesta merge târziu la culcare noaptea.

Cercetările au arătat că copiii mai inteligenți sunt mai nocturni decât cei cu nivelul mediu de IQ. Potrivit rezultatelor studiului: copiii cu IQ-ul mai mic de 75 țin să meargă la culcare aproximativ la ora 23:41 în nopțile din cursul săptămânii, iar copiii cu IQ-ul mai mare de 125 merg la culcare în jurul orei 00:29.

3.Ei trăiesc într-un haos organizat 

S-a demonstrat că oamenii creativi au masa de lucru în dezordine și dacă aduci un om într-un mediu dezordonat, acesta va genera mai multe idei creative. Dezordinea din jur îți permite să te eliberezi de gândirea și atitudinea convențională, astfel abilitatea de a crea concepte noi apare de la sine.

Deci, data viitoare când vezi un om foarte inteligent, poți liber să îți imaginezi cum aceștia lucrează noaptea târziu asupra ideilor sale geniale, în dezordine și înjurând ca birjarii.

sursa