Rudele au venit în vizită! Iată cum să supraviețuiești acestei stihii neașteptate!

În ciuda faptului că trăim într-o perioadă foarte dezvoltată din punct de vedere al comunicațiilor și telefoniei mobile, oamenii care vin în vizită fără un apel prealabil continuă să existe. De unde au ei această încredere că sunt întotdeauna bineveniți, rămâne un mister pentru mine.

Odată, vecinii mei, un cuplu tânăr cu copil, au căzut victime a unor astfel de rude „neașteptate”.

La sărbătorile de iarnă, rudele vecinului au venit dintr-un sat îndepărtat, evident „cu traiul” și nu doar la un ceai. Ei au decis, că tânărul cuplu nu are nimic de făcut în vacanța de Anul Nou așa că au venit cu tot circul pentru a-i distra și a le diversifica viața de familie.

Cred că e inutil să spun cât de neașteptată a fost vizita acestor rude. Tinerii aveau propriile planuri – plimbări cu copilul, cinema, teatru și seri liniștite în fața televizorului. Dar iată că rudele au poposit și încă cu propriile reguli și propriul regim. Vecina era îngrozită, dar îi era incomod să-i alunge.

Este suprinzător faptul că în astfel de situații le este incomod nu celor care s-au grăbit în vizită fără a preveni gazda, ci celor a căror confort a fost deranjat. Așa se întâmplă adesea. Nedrept? Desigur!

Exact asta i-am spus vecinei mele, când a trecut pe la mine să mă felicite cu Anul Nou și, în același timp, mi-a povestit toată peripeția. Am sfătuit-o un lucru: să găsească pe Internet niște bilete de ultimă oră la mare și să se bucure cât mai tare că mai există locuri și că mai au timp să le cumpere. Și toate astea de față cu rudele, ca ele să audă.

Planul a funcționat. Sub pretextul unei călătorii neplanificate la mare cei doi au fost nevoiți să-și petreacă toate rudele înapoi în satul natal. Până la urmă, vecinii mei și-au petrecut restul vacanței în liniște așa cum și-au dorit, fără oaspeți neinvitați.

Din păcate, nu toți oamenii sunt capabili să înțeleagă că le provoacă altora neplăceri cu vizitele lor. Și acest lucru se referă nu numai la vizitele fără avertisment. Unii sunt de părerea că dacă au sunat și au avertizat, acest fapt le dă dreptul să dea peste gazde la ceai, pentru o noapte sau chiar pentru o săptămână. Toți am fost educați să fim politicoși și ospitalieri, dar totul are o limită.