Room Tour de la un designer creativ: Vezi cum poți să mărești suprafața unui apartament mic!

Având un spațiu de locuit mic, este foarte dificil să planifici interiorul astfel încât să fie confortabil și, în același timp, elegant și modern. Aceasta este cu siguranță o sarcină dificilă, dar nu și imposibilă! Îți vom arăta exemplul transformării unui apartament de tip mansardă de 38 metri pătrați într-un spațiu elegant cu două niveluri de 56 de metri pătrați. Te vei convinge că este posibil, trebuie doar să abordezi procesul de proiectare cu cap!

Artista și designerul Olga Gaschenko împreună cu familia ei, au așteptat finisarea casei în care au cumpărat un apartament de 38 mp la etajul mansardei. Întrucât era o clădire nouă, iar ea și soțul au avut ocazia să schimbe proiectul, au decis să se gândească cum să utilizeze cu succes fiecare centimetru al spațiului.

Având în vedere că nu aveau posibilitatea de a separa una dintre camere, s-au gândit la amenajarea celui de-al doilea nivel, mai ales că tavanele de la mansardă permiteau acest lucru, având o înălțime între 3 și 4 metri.

Cuplul a decis că nu vor alege un stil anume, ci s-au axat pe materialele naturale în decor. În ceea ce privește culorile, au optat pentru culoarea naturală a lemnului și nuanțele pastelate.

În ciuda faptului că holul este foarte mic, prezența mobilierului funcțional a simplificat sarcina de a depozita toate lucrurile necesare care sunt folosite zi de zi.

Scara care duce la al doilea nivel este multifuncțională, locul de sub ea fiind folosit ca sertare, unde sunt depozitate lucrurile și așternuturile. Acest sistem de mobilier a fost făcut la comandă, astfel încât niciun centimetru să nu fie lăsat neutilizat.

În spațiul comun, care nu are camere închise, Olga a organizat un mic living, o bucătărie, iar în loggia combinată cu apartamentul a reușit să amenajeze un birou, pentru că la moment femeia este freelancer și lucrează acasă.

Mobilierul pentru bucătărie a fost ales unul de colț, pentru că ocupă mai puțin spațiu și este mai practic. Șorțul de bucătărie este realizat din cărămidă naturală, acoperită cu 4 straturi de lac acrilic, ceea ce facilitează curățarea zilnică. Pentru a lărgi spațiul de lucru, chiuveta s-a instalat în colț, iar pe peretele care nu era protejat de umiditate s-au pus plăci de gresie de aceeași culoare ca pe podea.

Decorul principal al camerei de zi a devenit peretele de accent acoperit cu tapete cu imprimeuri florale mari și lămpile originale, care au fost amplasate în câteva locuri din zona comună.

La al doilea nivel, designerul a reușit să amenajeze o cameră pentru copii, unde au încăput un pat te tip transformer, un dulap pentru haine, un suport cu jucării și cărți. În această cameră există un secret foarte interesant, în spatele ușii acoperite cu vopsea de ardezie, se află o debara în care sunt depozitate lucrurile de sezon, încălțămintea și alte mărunțișuri necesare.

După cum a recunoscut Olga, proiectul apartamentului și decorul interiorului a fost planificat și gândit cu doi ani înainte de amenajare. Evident, unele lucruri au fost îmbunătățite chiar în timpul lucrului, ceva a fost schimbat, dar, în general, ea a reușit să creeze o locuință surprinzător de confortabilă care îi scoate în evidență gustul impecabil și profesionalismul.