Rodia: secretul care te ajută să o crești în condiții casnice

Pe lângă toate beneficiile sănătății, rodia mai este și un fruct cu adevărat gustos. Iar dacă îți dorești să deții acasă acest fruct, atunci nu ezita să urmezi sfaturile expuse mai jos:

img

  1. Unei rodii pe care ai procurat-o, în primul rând va trebui să îi curăți semințele de orice material organic care ar putea putrezi și strica planta. Acestea se păstrează la uscat timp de 24 ore.  După, pune-le într-un vas cu apă la temperatura camerei unde le păstrezi timp de 2 zile, însă, important de respectat: la fiecare 12 ore nu uita să le schimbi apa.
  2. Luați un alt vas și umpleți-l cu nisip și turbă, cu o proporție de 50/50.
  3. În vasul umplut cu nisip și turbă care este necesar de a fi umezit acest amestec, sădiți rezultatul obținut al semințelor la adâncime de 2-3 cm. În continuare, pentru procesul de germinare, este necesar ca acest vas să fie acoperit cu peliculă sau sticlă, aceasta, cu scopul de a obține efectul de seră. REMARCĂ: Cele mai optime luni de plantare a plantelor tropicale sunt noiembrie și februarie.
  4. Primii muguri în unele cazuri ar putea să apară peste o săptămână, alteori la un interval de 3-6 luni. Mai apoi, cei mai sănătoși „pui” de rodie se pun în ghiveci separat (câte un „pui” în ghiveci) cu un diamentru de 8-10 cm.
  5. Mai mult, pentru a menține temperatura potrivită, este nevoie să verificăm ca solul să nu fie uscat. Evident, nu trebuie să exagerați cu volumul de apă turnat, dar este totuși nevoie de a fi udată atunci când observați că solul se începe a usca.
  6. Prima floare poate fi observată după aproximativ 8-1o luni. Cu o îngrijire corespunzătoare, după 3 luni de la înflorire rodia începe să dea roade.  Pe lângă un fruct delicios, obține-ți și un decor spectaculos. Până la urmă, nu este greu să crești o rodie. Spor la muncă! Nu ezitați să încercați urmând recomandările celor de la eushtiu.com
error: Content is protected !!