Ritualul care alungă răul: Iată de ce, pe vremuri să dădea foc la frunze de dafin în casă!

Frunza de dafin deține proprietăți miraculoase, fiind folosită de magi și vrăjitori cu scopul de a trata boli și tot felul de nenorociri. În antichitate, grecii și romanii atribuiau dafinului un caracter sacru și au utilizat această plantă de-a lungul secolelor nu doar în medicină, dar și în scop decorativ.

Așadar, de ce în trecut se dădea foc frunzelor de dafin și ce beneficiu aducea acest ritual în casă? 

În trecut, se credea că frunzele de dafin aprinse alungă tot răul din casă. După ce mirosul său se răspândește prin toate colțurile și ungherele, toate spiritele rele nu rezistă acestui miros miraculos și plăcut pentru oameni și părăsesc casa pentru totdeauna.

De asemenea, se obișnuia să se dea foc unei frunze de dafin deasupra unui om bolnav de ceva timp, care nu se putea recupera. Proprietățile vindecătoare ale plantei distrugeau virusurile și microbii, iar bolnavul se însănătoșea mai repede.

Unii cred că acest ritual chiar le poate îndeplini o dorință. Pentru asta se ia în mână cea mai mare frunză de dafin, se aprinde și în timp ce aceasta arde încet, trebuie să închizi ochii și să-ți imaginezi cum marea ta dorință se îndeplinește.

Mirosul de dafin are un efect favorabil asupra întregii atmosfere din casă, ajută locuitorii casei să se relaxeze, îi umple de energie vitală și îi ajută să capete forțe după o zi grea de muncă.

Mai mult de atât, acest miros distruge o mare parte a microbilor din încăpere, alungă gândacii, moliile și alte insecte. De asemenea, e cazul să aprinzi o frunză de dafin dacă în casa ta persistă mirosul de mucegai sau umezeală, aceasta va înlătura orice odor neplăcut.

Pentru a avea mai multă fericire, pace și bogăție, este suficient să răspândești câteva frunze de dafin în toate camerele casei tale și vei simți cu siguranță liniștea și mirosul lor miraculos.