Respectă aceste 3 Reguli Taoiste ale ,,Nonacțiunii” și viața ta se va îmbunătăți de la sine!

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești dimineața cu gândul, că ai pierdut controlul asupra vieții tale? Și nici măcar nu poți să conștientizezi, ce este bine, și ce – rău. Fiecare din noi are asemenea zile, este absolut normal.

Dacă ai decis să schimbi situația, jumătate de treabă deja e făcută. A rămas doar să înțelegi, CUM să o faci.

Esența filosofiei chineze constă în faptul, că secretul controlului asupra vieții tale – nu este acțiunea. ,,Nonacțiunea” este pilonul filosofiei taoiste, se numește Wu Wei – principiul taoist al efortului fără efort.

Așa-numita ,,nonacțiune” este anume ceea, ce dă un impuls puternic acțiunii. Aceasta constă din trei etape: Ai încredere, Prețuiește și Pur și simplu Trăiește.

Ai încredere!

Reține, orice nu s-ar întâmpla în viața ta, există un motiv anume pentru asta. De aceea, ai încredere și acceptă situația.

Nu permite dificultăților să te învingă, nu ceda în niciun caz. Învață să accepți ceea, ce nu îți stă în puteri să schimbi.

Ai încredere în intuița ta, iar Universul va face restul.

Prețuiește ceea ce ai!

Observă și fii recunoscător vieții pentru toate cadourile mici: cerul senin deasupra capului, mirosul proaspăt de după ploaie, cântecul păsărilor sau autobuzul care a venit exact la timp.

Mulțumește pentru tot ceea ce ai, și în curând vei observa că ai încetat să te plângi de viață. Schimbă unghiul sub care privești asupra vieții. Accept-o ca pe un cadou fără de preț, și nu ca pe un loc unde lupți în continuu cu obstacolele.

Pur și simplu trăiește! 

Cogito ergo sum,,Eu gândesc, înseamnă că exist” a spus Rene Descartes. De aceea, gândește-te la viața ta, analizează trecutul și încearcă să-ți imaginezi viitorul, dar nu te lăsa dus de val. Nu totul trebuie să se întâmple așa cum ți-ai desenat tu în cap.

Mușchii se formează în rezultatul antrenamentelor  îndelungate cu halterele, care sunt create pentru asta. Iată de ce, dacă simți că povara ta este prea grea, ridică-te, fruntea sus! Așa este exercițiul pe care trebuie să-l îndeplinești pentru a deveni mai puternic.

Ține minte: încă ești aici, încă ești viu. Inima ta încă bate. Acționează reieșind din asta!