Respectă aceste 10 reguli, dacă vrei să devii un lider adevărat

James Altucer este un antreprenor, blogger, finanțator și scriitor renumit. Iată experiența și sfaturile sale în ceea ce privește liderii adevărați.

A fi lider nu înseamnă să dai ordine. A fi lider nu înseamnă – atunci când ai fondat ceva, ai realizat ceva bun sau cineva ți-a dat putere. A fi lider înseamnă să fii AICI și ACUM și e posibil fără bani, putere sau alți oameni. Mai întâi trebuie să fii lider asupra propriei vieți.

După ce am condus zeci de companii ( majoritatea dintre ele au eșuat), am investit în 30 de companii ( majoritatea de succes), am fost în componența consiliilor de administrare a zeci de companii ( majoritatea de succes) și de 2 ori am fost căsătorit ( rata de succes 50%) eu cred că am idee ce înseamnă a fi lider. Aș putea să greșesc, dar iată lista mea de reguli.

1. Mai mult succes pentru alții decât pentru sine

Respectă acest principiu important: ceilalți trebuie să aibă mai mult succes decât tine și să devină mai buni ca tine. Aici se includ: angajații, investitorii, prietenii, partenerii ș.a.

2. Da, și…

Atunci când cineva îți spune o idee, nu te grăbi să spui „nu” dacă nu-ți place. Asta va lăsa impresia că nu prețuiești timpul pe care la pierdut persoana pentru a concepe această idee. Spune „Da, și…” apoi spune ce e bine în această idee și ce ai schimba tu pentru a fi și mai bună. Adaugă ceva la o idee, nu o dezaproba.

3. Recunoștință

Angajații tăi trebuie să fie mulțumiți de ceea ce au făcut în fiecare zi. Poate au învățat ceva nou sau au cunoscut un client nou și au făcut un bine pentru el. Fă așa ca ei să aibă pe cine suna la sfârșit de zi și să le spună cu mândrie ce au realizat astăzi.

4. Regula 30-150

O organizație cu mai puțin de 30 de oameni este un trib. Cu 70 de mii de ani în urmă, dacă în trib erau mai mult de 30 de oameni, acesta se împărțea în 2 triburi.

Tribul este ca o familie. În familie știi cine este om de încredere și cine nu. Tu înveți să ai grijă de problemele lor individuale. Tu știi totul despre ei.

Atunci când o organizație are între 30 și 150 de oameni nu poți să-i cunoști pe toți. Dar știi de existența fiecăruia. Și dacă îl știi pe Jack, care îți spune că are încredere în Jane, înseamnă că și tu vei avea încredere în Jane, pentru că ai încredere în Jack.

5. Schimbările

Un lider este mereu gata pentru schimbări. El înțelege că suferința și neplăcerile sunt doar o șansă pentru a trăi într-o lume mai mare și mai îmbelșugată.

6. Demnitatea

Dacă eu nu-mi voi respecta propriile proiecte, cum pot aștepta de la ceilalți o astfel de atitudine? Dacă eu nu voi manifesta demnitate în raport cu sine atunci de ce să facă asta alți oameni?

7. Întotdeauna este un motiv convingător și unul real

În 100% din cazuri există un motiv convingător și unul real. Un lider ascultă care este motivul convingător și găsește o soluție. Iar apoi ascultă cu atenție și încearcă să înțeleagă în ce constă adevăratul motiv.

8. Sănătatea

Un lider „bolnav” nu este un lider adevărat. Un lider „bolnav” este cel care nu progresează, care nu-și pune în aplicare creativitatea, care nu este recunoscător pentru ceea ce a obținut.

9. Iubirea

Nu fă nimic doar pentru bani. Banii sunt doar un efect secundar al perseverenței tale. Urmează-ți interesele. Acționează și numai după asta, bucură-te de efectul secundar.

10. Fii lider pentru tine

Înainte să conduc pe cineva, eu trebuie să știu să mă conduc pe mine. Eu trebuie să citesc. Eu trebuie să devin mai bun săptămânal, cel puțin cu 1%. Eu trebuie să mă preocup în fiecare zi de sănătatea mea – fizică, emoțională, mentală și spirituală.

Sursa