Renunță la munca în astfel de condiții! Birourile open space îți afectează negativ creierul

Un spațiu deschis de muncă nu înseamnă doar gălăgie și concentrare dificilă. Cercetătorii consideră că o astfel de amenajare a biroului ne traumează intelectul.

Cu 5 ani în urmă, Chris Nagele a făcut ceea ce mulți alți conducători au făcut cu mult timp înainte – și-a mutat echipa într-un oficiu de tip deschis.

Până atunci angajații munceau de acasă, însă Chris a vrut ca toți să fie împreună pentru a comunica și a colabora mai ușor. În scurt timp, acesta a înțeles că a făcut o greșeală enormă. A scăzut productivitatea, toți cei 9 angajați se distrăgeau mereu de la muncă și erau nemulțumiți.

Foarte multe companii sunt adepte ale acestui tip de amenajare a spațiului, aproximativ 70% dintre oficii americane sunt anume așa, chiar dacă studiile au arătat că în acest fel angajații pierd 15% din productivitate, se confruntă mai frecvent cu probleme de concentrare și de 2 ori mai des se îmbolnăvesc.

Iată câteva avantaje care vor convinge angajatorii să revină la conceptul de birouri tradiționale.

O concentrare mai bună

Noi nu putem lucra la mai multe sarcini odată, mai ales când suntem mereu deranjați, distrași și ne pierdem capacitatea de concentrare. Mai mult ca atât, astfel de oficii pot influența negativ memoria, în deosebi când e vorba de hotdesking, o variantă extremă a open space-ului, când angajatul poate lucra oriunde în încăpere. Psihologul Illinois Sally Augustine este de părere că noi păstrăm mai multă informație atunci când stăm în același loc, pentru că ne legăm aminitirile de micile detalii care ne înconjoară.

O interacțiune nepotrivită

Majoritatea dintre noi sunt deranjați de zgomot. Profesorii de la Universitatea din Sydney au stabilit că aproximativ  50% din angajații unui oficiu open space sunt nemulțumiți din cauza lipsei de intimitate fonică. Și numai 16% care au birouri personale se confruntă cu aceeași problemă.

Pe lângă faptul că un spațiu deschis de muncă este mai ieftin de amenajat, angajatorii spun că acesta permite o interacțiune mai intensă între angajați. Însă știm cu toții că ideile bune foarte rar apar atunci când discutăm cu cineva despre problemele personale. E adevărat că oamenii comunică mai mult, dar ei nu comunică mai mult despre chestiunile legate de serviciu.

Desigur, e foarte important pentru o echipă ca aceștia să comunice între ei, însă pentru asta există alte metode mai potrivite.

Echilibrul necesar

Unele companii nu sunt gata să renunțe de tot la oficiul de tip deschis, de aceea experimentează oferind birouri doar unor funcții, care necesită multă concetrare, cum ar fi cele legate de redactare, publicitate, planificare financiară sau programare.

Însă unii angajați se pot simți neconfortabil atunci când sunt puși în situația să muncească singuri.

Alte companii preferă să ofere birouri nu pentru o persoană ci pentru echipe, care muncesc pentru același scop. Astfel echipele sunt mai productive și nu se deranjează reciproc.

Nagele spune că open space-ul va muri în scurt timp. După ce el a trecut la conceptul de birouri tradiționale, angajații săi au devenit mai fericiți și mai productivi.

Sursa