Regula celor 2 minute! Cum să scapi de LENE și să devii mai productiv!

Această regulă ucide două păsări cu o singură piatră: ajută la scăderea procrastinării și la insuflarea unor obiceiuri bune. Poți începe să o utilizezi chiar de acum – nu este ceva special sau complicat. Prin urmare, ai nevoie de efort conștient pentru a face acest lucru. Cele mai multe sarcini pe care le amâni, nu sunt de fapt prea dificile – ai talentul și aptitudinile necesare pentru a atinge obiectivele – pur și simplu nu trebuie să te lansezi într-o sarcină dintr-un motiv sau altul. Regula se bazează pe 2 idei cheie.

  • Prima idee: dacă durează mai puțin de două minute, fă-o acum

Această parte a regulii se bazează pe cea mai bine vândută carte de David Allen “Cum să aducem lucrurile în ordine”. Este uimitor câte lucruri ai putea executa în două minute sau chiar mai puțin. De exemplu: spală vasele imediat după mâncare, pune imediat rufele în mașina de spălat, scoate gunoiul. Deci, dacă durează două minute sau mai puțin și este foarte important, fă-o imediat. Important este să o faci atât de repede încât problema să nu poată fi amânată.

  • A doua idee: atunci când deprinzi un obicei, este nevoie de mai puțin de două minute

Pot să-mi îndeplinesc toate sarcinile în mai puțin de două minute? Evident că nu. Dar mișcarea rezultatului poate fi inițiată în două minute sau mai puțin. Acesta este scopul acestei mici reguli. Se poate părea că această strategie este prea banală pentru obiective importante din viață, dar gândește-te încă o dată. Lucrează pentru orice scop dintr-un singur motiv simplu: fizica vieții reale.

  • Fizica vieții reale

După cum a observat Isaac Newton cu mult timp în urmă, obiectele aflate într-o stare de repaus tind să rămână în repaus, iar obiectele în mișcare tind să rămână în mișcare. Acest lucru este valabil și pentru oameni. Regula de două minute funcționează în toate scopurile datorită legii inerției. Când începi să faci ceva, este mai ușor să continui să faci acest lucru decât să nu-l faci deloc. În plus, se poate spune că multe lucruri minunate se petrec în viața noastră atunci când începem să facem ceva. Este posibil să ne gândim timp de mai mulți ani dacă ar trebui să luăm un curs de comunicare sau un curs de oratoriu. Și poți lua o decizie rapidă iar, în sfârșit, puteți ieși din zona de confort. Deci, poți obține mult mai multe emoții și experiențe decât dacă eziți mult timp.

  • Încearcă acum

Suntem siguri că ți-ai propus zeci de scopuri importante pe care le poți realiza în 2 minute. Dacă ai 20 de cazuri similare care te deranjează, atunci îți vor fi de ajuns 40 de minute pentru a le termina. Este atât de simplu și chiar funcționează. Încearcă acum regula de două minute și trăiește mai bine!

Sursa

error: Content is protected !!