Regula celor 15 întâlniri: cum să-ți faci relații prielnice și să dezvolți un business tot mai profitabil

Jeff Hilimire, șeful companiei Dragon Army Apps, îți va spune în acest articol despre filosofia comunicării între liderii de afaceri.

Eu sunt una dintre persoanele care crede că relațiile îl pot ajuta pe om aproape în toate domeniile vieții, iar în deosebi, în dezvoltarea busnessului. Eu am mai scris despre crearea unei astfel de rețele de relații, dar nu am vorbit niciodată despre propria filosofie de comportament în business.

O regulă corectă și verificată în timp, pe care o recomand oricărui șef de companie este regula celor 15 întâlniri. Ideea e foarte simplă: tu trebuie să ai cel puțin 15 întâlniri pe săptămână.

Iată câteva considerente importante:

-Întâlnirile trebuie să mărească potențialul de creștere a busnessului. Aceastea pot fi discuțiile cu actualii clienți, potențialii clienți, partenerii sau alți oameni cu legături bune. Un randevu cu soția nu se ia în calcul, decât dacă aceasta are și unul dintre rolurile menționate mai sus.

-Cel puțin 75% dintre întâlniri trebuie să fie tete-a-tete.

-Nu este neapărat să vorbești doar despre afaceri la aceste întâlniri. Crearea „rețelei” trebuie să fie orientată spre relații de lungă durată și nu doar pe încheierea tranzacțiilor de fiecare dată.

Așadar, 3 întâlniri pe zi e posibil se le ai, iar dacă poți organiza chiar 20, cu atât mai bine.

Această strategie îți poate aduce câteva bonusuri. Ea îi face pe șefi să iasă din cei 4 pereți ai biroului și le oferă oportunitatea de a petrece timpul cu gândul la afacere, iar echipa în această perioadă se descurcă fără manager. Însă beneficiul real este începerea creării legăturilor, pentru ca peste câțiva ani acest lucru să devină componentul principal al afacerii tale.

Sursa