Regii nopții. Vezi 9 din cele cele mai frumoase și originale monumente ale motanilor!

A pune un monument, dedicat motanului, înseamnă a crea un loc popular și pozitiv în oraș. Așa că haideți să vedem cele mai interesante monumente, dedicate acestor prieteni fideli ai oamenilor!

1.Cheshire Cat, New-York

Alisa în țara minunilor și motanii săi preferați – Cheshir și Dina.

2.Vasilisa, Rusia, Sankt-Petersburg

Originea monumentului nu este cunoscută, dar se consideră, că el e montat în cinstea animalelor, care au sălvat orașul în timpul războiului de invazia șobolanilor.

3.Pisicile orașului Van

Locuitorii acestui oraș turc se mândresc cu pisicile sale, care au o proprietate unică – cei doi ochi ai lor adesea au culori diferite.

4.Hodges, Londra

Acesta era pisoiul preferat al lui Samuel Johnson, un savant englez, care a editat primul dicționar explicativ al limbii engleze. Anume din această cauză Hodges a fost sculptat, șezând pe un dicționar.

5.O încăierare între motani, Braunschweig, Germania

Acesta este cel mai neobișnuit monument din oraș. Nu se știe exact, ce semnificație are, dar se presupune, că are un context politic, făcând o aluzie la oameni.

6.O familie de pisici, Kuching, Borneo, Malaesia

Tata, mama și șapte motănași – cel mai iubit monument din acest oraș!

7.O casă cu motani

Această casă din orașul Riga, Letonia, este simbolul orașului.

8.Motanul Panteleimon, Kiev, Ucraina

Acest monument se află în fața restaurantului Pantagruel și este dedicat motanului Panteleimon, care a murit într-un incendiu în anul 1998. Una din legende spune, că motanul, cică, i-a salvat pe oameni, prevenindu-i despre pericol, dar nu a putut să evadeze din clădirea incendiată.

9.Motanul Raval, Barcelona

A fost creat de columbianul Fernando Botero, și acest monument a ”călătorit” timp de 15 ani pe străzile Barcelonei, până a găsit un adăpost pe strada Rambla del Raval. Turiștii iubesc să netezească nasul motanului, asta, cică, aduce fericirea, dar localnicii consideră, că, în realitate, trebuie netezită o altă parte a corpului motanului.

Sursa

error: Content is protected !!