Recucerit de natură: Iată cum arată un sat pescăresc abandonat din China!

Acest sat pescăresc este o ilustrare vie a modului în care natura își arată superioritatea față de om. Acest loc abandonat a fost descoperit pe râul Yangtze, pe una dintre insulele arhipelagului Zhoushan, în China.

Acest sat, abandonat de locuitori, a fost în cele din urmă absorbit de vegetație. Clima subtropicală caldă și umedă a facilitat acest proces. Clădirile sunt atât de dens și uniform acoperite cu verdeață, încât arată ca un peisaj fabulos. Unii oameni de știință susțin că o astfel de soartă le așteaptă pe multe orașe de pe planeta noastră.

Fotograful Tan Yuhong a arătat în lucrările sale toată frumusețea, măreția și puterea naturii. Aceste fotografii sunt o dovadă că natura încearcă să își reîntoarcă proprietatea care a fost ocupată de om.

Aceste imagini reamintesc oamenilor că totul a aparținut cândva naturii. Acest peisaj seamănă cu o lume post-apocaliptică, fără oameni, dar nu și fără viață, în care contururile clădirilor sunt abia vizibile.

În arhipelagul Zhoushan există un grup de aproximativ 400 de insule, numite Insulele Shengsi. Acest sat acoperit cu verdeață este situat pe insula Gouqi, care la fel face parte din arhipelag.

Temperatura medie anuală este de aproximativ 15,8 grade Celsius. Puțini oameni știu că această insulă este o destinație turistică populară. Aici există locuri de pescuit foarte bune, așa că mii de pescari vin aici anume pentru asta. Iar turiștii curioși vizitează acest sat pentru a admira peisajul fabulos și a face fotografii frumoase.

Cu doar o jumătate de secol în urmă, satul Houtou Wan era o așezare înfloritoare. Dar a devenit pustiu, pentru că golful nu mai putea satisface nevoile numărului tot mai mare de bărci de pescuit.