Răsuflă ușurat: 5 simptome îngrozitoare, care de fapt nu înseamnă nimic

În prezent, există o sumedenie de articole înfricoșătoare de tipul „7 semne ale cancerului”. De aceea noi am decis că ar fi bine să le ușurăm un pic viața impohondrilor. Citește și răsuflă și tu ușurat.

1. Temperatura corpului de la 35,9 la 37,2

O temperatură normală a corpului nu înseamnă doar 36,6. Ea este individuală și depinde de vârstă, rasă și sex: bărbații sunt în medie cu 0,5 grade mai „reci” decât femeile. De asemenea, ea se poate modifica pe parcursul zilei: dimineața aceasta este cu 0,5 grade mai joasă decât seara.

2. Mirosul din cavitatea bucală

În internet poți găsi zeci de explicații ale acestei probleme: de la infecție până la cancer de stomac. Desigur, unele boli se manifesta prin mirosul neplăcut din gură, dar cel mai frecvent motiv este nevoia de a vizita un stomatolog. Cel mai probabil este vorba de carie, inflamația gingiilor, igiena necorespunzătoare sau sindromul gurii uscate.

Dacă mirosul apare doar dimineața, să știi că e absolut normal: noaptea bacteriile se înmulțesc mai activ, din cauza cantității insuficiente de salivă.

3. Durerea în piept

O durere bruscă și înțepătoare în piept poate vorbi despre infarctul miocardic, pleurezie, pancreatită, ulcer sau chiar pneumonie. Însă în majoritatea cazurilor este vorba despre nevralgia intercostală. Probabil te-ai ridicat bursc de pe scaun, ai îmbrăcat lenjerie prea strâmtă sau ai avut un atrenament solicitant. Din această cauză se irită nervul din coastă.

4. Mărirea ganglionilor limfatici

Există zeci de boli îngrozitoare din cauza cărora se măresc ganglionii limfatici: SIDA; cancer, tuberculoză, gonoree… Însă acestea sunt cazuri foarte rare, niște umflături sub piele probabil a sesizat fiecare dintre noi. Un ganglion limfatic se poate mări din cauza stresului, răcelii, cariei, alergiei sau a deficitului de un anumit microelement.

5. Petele albe pe unghii

Da, acesta poate fi unul dintre semnele anemiei, insuficienței cardiace sau a unor boli de rinichi. Însă astfel de dereglări serioase nu se limitează doar la acest simptom. Dacă nu te deranjează greața, voma, slăbiciunile, durerile sau insomnia, cel mai probabil este vorba despre o unghie traumată. Îmbracă mănuși atunci când folosești produsele chimice pentru casă.