Răde cu poftă, citind această anecdotă ingenioasă despre săracul care a cerut ajutor

Bancurile sunt cele mai simple și rapide metode de a-ți crea o dispoziție bună. Fie că ai o pauză la muncă sau ești la sfârșit de zi, sleit de puteri, citește câteva bancuri și te vei simți neapărat mai bine. Iată o anecdotă ingenioasă care o să te facă să zâmbești larg, oricât de supărat ai fi.

Era o seară rece de toamnă. O doamnă în vârstă stătea în conacul său frumos, lângă cămin și citea o carte captivantă. La un moment dat a fost întreruptă de sunetul de la ușă. Nu a așteptat să vină servitoarea, așa că a mers ea să deschidă.

Deschizând, a fost surprinsă să vadă în prag un sărman tremurând, ud din cap până în picioare. Acesta și-a încrucișat mâinile și început rugător:

-Rog să-mi iertați îndrăzneala, doamnă, dar am nevoie mare de ajutor…

-Am înțeles. Cu ce vă pot ajuta?

-Doamnă, fiți amabilă, îmi puteți coase un nasture la trenci?

-Vai de mine, am și uitat când am luat ultima dată acul și ața în mână, iar servitoarea mea acum e ocupată. Dar cred că o să văd ce pot face. Intră. – a zis femeia, răsuflând adânc.

Săracul a intrat în camera de zi, urmând-o pe femeie, după care i-a oferit un nasture negru mare. Doamna s-a uitat la el și a zis:

-Acesta e nasturele, iar trenciul unde este?

-Stimată doamnă, știți eu nu am nimic în afară de acest nasture… M-am gândit că dumneavoastră veți fi atât de amabilă ca să coaseți de el un trenci.

Sursa