Putea seduce orice bărbat și a plătit cu viața ei pentru iubire. Vezi cine a fost cea mai sexy spioană din istorie

Margaret Gertrude Zelle s-a născut în data de 7 august 1876, în Olanda. A crescut fără tată, deoarece el părăsise familia. Câțiva ani mai târziu, mama ei a murit, iar Margaret a rămas orfană. Părea că a fost sortită sărăciei și nenorocirii. Soarta însă avea planuri mărețe pentru ea.

Unele persoane ar fi cedat, aflându-se în situația ei. Margaret însă a ales să lupte pentru a reuși în viață. După studii, ea a ajuns să fie profesoară la o școală.  A început o relație cu directorul școlii. Când s-a aflat însă despre acest lucru, ea a ademisionat de rușine.

Mai târziu, Margaret, s-a căsătorit cu un ofițer naval. În una din zile, soțul ei a fost trimis în Indonezia, iar tânăra soție a fost fericită să înceapă o viață nouă într-o țară exotică îndepărtată. A învățat repede limba și dansurile locale. Doi dintre copiii ei au fost bolnavi din copilărie și au murit de tineri. Margaret a divorțat de acel ofițer naval.

În Indonezia ea și-a schimbat numele în Mata Hari, ceea ce însemna „zorii dimineții”. Noul ei nume i-a permis să scape de numele soțului și să-și recapete controlul asupra vieții sale.

În 1902 ea s-a mutat la Paris. Pentru a-și câștiga existența, Mata Hari a lucrat ca model și dansatoare. Talentul ei nu a trecut pe neobservate, iar în 1905 ea a început să călătorească în întreaga Europă. A avut parte de mulți admiratori, datorită capacității sale de a seduce bărbații.

Era o fire exotică și foarte erotică. Odată, Mata Hari a dansat aproape goală, fiind acoperită doar de niște haine subțiri translucide cu ornamente metalice, care abia îi acopereau sânii.Datorită acestei acțiuni, ea a stârnit multe bârfe în jurul ei.

Odată ce faima ei creștea, Mata Hari a început să atragă interesul unor oameni foarte influenți și, în cele din urmă, a devenit cea mai renumită femeie curtată din Europa. Arta ei de seducție a dat naștere termenului „femme fatale”, adică o femeie fatală.

Sa întors în Olanda și a vrut să trăiască o viață simplă și să se căsătorească cu bărbatul pe care-l iubea. Dar nu a fost să fie. Partenerul ei a fost chemat la primul război mondial. Când Mata Hari a aflat că acesta a fost rănit și că se află într-un spital din Franța, a cerut viză pentru a merge și să-l viziteze. Însă pentru a obține viza, autoritățile franceze i-au propus să devină spioană în Germania. Fiind disperată și fără ajutor ea a acceptat oferta.

Folosind-se de legăturile sale, Mata Hari a reușit să se apropie de Printul Wilhelm. Din păcate, ea nu a aflat multe lucruri de la el. Prințul știa foarte puține despre afacerile militare ale țării și nu era interesat de politică. Dar mai rău a fost că germanii au aflat că Mata Hari era spion. Din acel moment ea a fost sortită pierzaniei, fiind acuzată de dublu spionaj.

În data de 13 februarie 1917, autoritățile franceze au arestat-o. Vestea despre arestarea ei a ajuns în titlurile tuturor ziarelor. Bârfele și minciunile s-au răspândit rapid, făcându-i viața un infern. În ciuda faptului că toate dovezile erau superficiale, Mata Hari a fost găsită vinovată de înaltă trădare și condamnată la moarte.

La 15 octombrie 1917, a fost executată. 12 soldați aveau ordin să tragă câte un glonte în ea. 11 au tras, al 12-lea însă a leșinat.  La vârsta de 41 de ani, viața ei s-a sfârșit.

Sursa

error: Content is protected !!