Purificare și protecție prin intermediul apei (ezoterism)

Purificarea cu ajutorul apei este una dintre cele mai simple și utile, pe care o putem folosi pentru a ne curăța mintea și sufletul de energiile nebenefice, forme-gând negative sau orice alte energii rele.

Îți poți începe ziua într-un mod minunat, făcând un duș și rostind această mică rugăciune. Potrivește apa la o temperatură normală și las-o să curgă pe tine. Adițional îți poți imagina că apa care curge este de culoare violet, asta înainte de a-ți da cu săpun/gel de duș și șampon, iar pentru a te clăti îți vei imagina că apa care curge peste pielea ta, s-a transformat în lumină divină albă, care te va curăța și îți va lăsa aura strălucitoare. Urmând ideea de mai sus și având un sentiment plăcut de bucurie, spune:

Fie ca această apă să îmi pătrundă aura, sistemul energetic, mintea și sufletul. Fie ca ea să spele orice neînțelegere, dizarmonie, boală, dezechilibre, atașamente, forme-gând negative și orice rău. Sfântă Apă, curăță culorile aurei mele astfel încât să strălucească puternic și să devină un scut de culori reflectorizante care să mă protejeze de toate energiile nebenefice. Aura mea devine acum însuflețită cu energie divină și mă apără protejându-mi chakrele printr-o bariera prin care doar binele poate pătrunde, care ține negativitatea la distanță astfel încât aceasta să nu îmi poată lua energia și vitalitatea, să nu mă tulbure sau să mă rănească.

După ce te-ai spălat (la duș sau în cadă), rostește asta:

Prin puterea Elementului Aer și a Sfântului Arhanghel Rafael aura mea să fie sigilată și eu sa fiu protejat(ă). Prin puterea Elementului Foc și a Sfântului Arhanghel Mihail aura mea să fie sigilată și eu să fiu protejat(ă). Prin puterea Elementului Apă și a Sfântului Arhanghel Gabriel aura mea să fie sigilată și eu să fiu protejat(ă). Prin puterea Elementului Pământ și a Sfântului Arhanghel Uriel aura mea să fie sigilată și eu să fiu protejat(ă). Fie ca această zi să fie protejată prin iubire divină, bunătate și lumină și ca fiecare zi să fie protejată și călăuzită de Lumina Divină.

Poți imprima și plastifia foaia cu aceste rugăciuni pentru a le rosti atunci când faci duș, baie etc. Multe probleme spirituale și energetice care cauzează dezechilibre, sau lipsă de energie și vitalitate, vor înceta. Te va ajuta să fii echilibrat(ă) și focusat(ă) pe parcursul zilei. Oamenii care simt că au un sistem imunitar energetic scăzut, sau cei care simt că preiau emoțiile și energiile negative ale celorlalți, se vor simți mult mai bine și protejați. Acest ritual este și mai eficient când folosești săpun/gel de duș și șampon, eventual cât mai naturale, peste care s-au rostit câteva rugăciuni de binecuvântare. Pot fi adăugate în rugăciune orice afirmații care să corespundă necesităților și dorințelor tale.

Dacă dispui de cadă, poți folosi și rugăciunea de mai jos pentru a binecuvânta apa. Îți recomand să pui în apă și un kg. de sare grunjoasă (recomandat neiodată), pe care o poți binecuvânta cu aceleași rugăciuni.

Îi cer lui Dumnezeu, îngerilor și ghizilor mei spirituali să formeze o echipă de curățare și vindecare divină și să transforme această apă într-o apă sacră care să-mi curețe și să-mi vindece corpul, mintea și sufletul la un nivel optim și benefic. Fie ca eu să fiu binecuvântat(ă) cu un corp puternic, cu o minte luminată și un suflet purificat. Fie ca toate elementele corpului, minții și sufletului meu să fie purificate și echilibrate. Fie ca toate poverile mele să fie dizolvate pentru totdeauna și celulele mele să fie umplute cu Lumină și Iubire Divină. Mulțumesc!