Proverbul francez care te va ajuta să eviți multe dezamăgiri în viață!

Fiecare se confruntă cu dezamăgirea. De cele mai multe ori, aceasta este o etapă inevitabilă în relația cu oamenii. Rudele apropiate, îndepărtate, prieteni, colegi, cunoscuți, mentori, idoli… Am sperat, am crezut, am avut încredere, dar am obținut o reacție greșită, acțiuni greșite.

Cu cât rana este mai adâncă, cu atât este mai puternică experiența. Unii oameni trăiesc cu o astfel de traumă toată viața. Sunt precauți. Nu permit oamenilor noi să intre în viața lor, chiar dacă aceștia sunt mai demni și mai buni.

Există un proverb francez interesant. Doar câteva cuvinte, dar ele conțin adevărul vieții și, în același timp, soluția acestei probleme:

Te trădează tot ai tăi. 

Acesta se dovedește a fi un ciclu închis: le permitem oamenilor să fie parte a vieții noastre, să se apropie de noi, iar ei ne bagă cuțitul în spate.

Care este ieșirea – să nu ai încredere în nimeni și să trăiești în singurătate? Pentru mulți este imposibil. Omul este o ființă socială. Chiar și cel mai înrăit introvertit comunică cu cineva, crede în cineva, se îndrăgostește de cineva.

Problema comună din cauza căreia suferim atât în relațiile personale, cât și în afaceri ține de resentimentele și dezamăgirile noastre. Ele se nasc anume din așteptările neîmplinite.

Este foarte important să înțelegem și să acceptăm că orice altă persoană este liberă să ia decizii și să schimbe aceste decizii.

Aceasta nu este paranoia, ci doar o atitudine realistă față de viață. Partenerii noștri de afaceri sau persoanele apropiate nu ne sunt supuse. Ele își pot schimba deciziile, se pot schimba ei înșiși. E bine să ai încredere în oameni, dar în orice moment al vieții trebuie să te gândești și la planul B.