Priveliștea care îți taie respirația! Admiră valea florilor de Cala din California

În fiecare primăvară, pe coasta oceanului Pacific, în regiunea Big Sur din California, printre vegetația bogată de aici înflorește o vale întreagă de flori sălbatice de Cala (Calla Lily Valley).

Pe fundalul oceanului Pacific și a soarelui ce apune după orizont apare o priveliște incredibil de fascinantă, care nu va lăsa indiferent nici un vizitator sau amator de flori. De obicei, florile Cala înfloresc în luna martie, deaceea toți doritorii de a își bucura ochii și de a admira frumusețea lor trebuie să viziteze peisajul californian anume în această perioadă a anului.

Cu scopul de a proteja florile sălbatice, pe teritoriul văii au fost aranjate trasee turistice și scări speciale, care duc de la plajă tocmai spre desișurile pădurilor de arbori giganți de sequoia.

Locurile în care se răspândesc frumoasele flori de Cala sunt considerate periculoase pentru plimbări și aici trebuie respectate îndeosebi regulile de securitate, pentru că valea este înconjurată de iederă otrăvitoare, urzică și ravene adânci și abrupte.

Valea pitorească de flori de Cala, se află în Big Sur, Carmel-by-the-Sea, statul California. Aici poți admira o mulțime infinită de flori imaculate și poți face niște fotografii uimitoare.

Este superbă și impresionează la vedere, însă puțini știu că florile de Cala sunt toxice. Seva acestor plante conține oxalat de calciu, o substanță periculoasă, care poate fi fatală dacă este consumată.

Cala mai poartă numele de Zantedeschia. O legendă veche spune că atunci când Eva a părăsit Grădina Raiului, calele ieșeau din pământ din locul unde lacrimile ei de căință cădeau.

Cala este o floare elegantă și fină, folosită în aranjamentele celor mai celebri designeri. De altfel, nu poți deschide o revistă de modă, fără să găsești cel puțin o imagine a acestei flori minunate.

sursa