Prima pădure verticală din Asia: Va adăposti peste 3000 de plante și va produce 60 kg de oxigen pe zi!

Lasă-ne să-ți prezentăm viitorul mai verde al peisajelor urbane! În orașul Nanjing din China, se construiesc două turnuri care se vor transforma în adevărate păduri verticale. Proiectul se numește „Nanjing Towers” și va produce circa 60 kg de oxigen în fiecare zi.

Având în vedere că problemele de mediu sunt uriașe în această țară suprapopulată și suprapoluată, proiectele inovatoare de acest gen sunt literalmente ca o gură de aer proaspăt, atât de necesară.

Turnurile Nanjing vor avea o înălțime de 200 și respectiv 108 metri, unde se vor adăposti peste 1000 de copaci, 2500 de arbuști și plante agățătoare din 23 de specii locale diverse.

Turnul cel mai înalt va găzdui birouri, un muzeu, o școală de arhitectură verde și un club pe acoperiș. Turnul mai mic este la fel de impresionant, deoarece va adăposti o piscină pe acoperiș și un hotel cu 247 de camere. 

Balcoanele vor oferi vizitatorilor priveliști uimitoare asupra pădurilor verticale amețitoare care sunt destinate să ajute la regenerarea biodiversității locale. 

Capodopera arhitectonică este proiectată de italianul Stefano Boeri. Proiectul din Nanjing reprezintă a treia citadelă verde, după cel terminat din Milan, numit Bosco Verticale, plus o a doua pădure verticală planificată pentru Lausanne, Elveția.

Probabil e nevoie de așa ceva în Nanjing mai mult ca în orice parte a lumii, China având cel mai mare grad de poluare a aerului din lume. Conform site-ului lui Boeri, proiectul va asimila 25 de tone de dioxid de carbon anual și va produce 60 de kilograme de oxigen pe zi.

Nu se știe dacă pădurile artificiale vor funcționa atât de bine cum planifică arhitecții, dar cel puțin o să arate minunat!