„Prima doamnă a iadului”, detalii din culisele femeilor alese de dictatori

Liderii autoritari moderni puteau fi criticaţi pentru orice, cu excepţia unui singur moment important: alegerea soţiilor. Aceste femei (cu rare cu excepţii) aveau caracteristici precum: fidelitate, serveau ca companie de încredere, aveau rolul protector, uneori chiar erau capabile să înduioşeze atitudinea soţilor săi faţă de societate. Pe lângă toate aceste trăsături, nemaivorbind de faptul că erau adevărate frumuseţi, arătau la cel mai înalt rang la capitolul estetică.

r1

Prima doamnă a Siriei

Actualmente, soția președintelui Assad se află sub focul criticilor, deși, cândva era lăudată pentru secularism, educație și un gust impecabil.  Asma-al Assad – o femeie musulmană cu trăsături europene pentru că s-a născut la Londra, acolo unde și s-a cunoscut cu soțul său, care mai apoi ambii s-au mutat în patria lor. Aceasta s-a întâmplat în anul 2000, când Asma-al avea 25 de ani. De menționat, că „Prima Doamnă”, în pofida modificărilor, dar ea nu a renunțat la cetățenia britanică.

r2

STOP CADRU: În 2011, a izbucnit un imend scandal în mass media, atunci American Vogue a publicat un articol despre Asma (precum că ar fi la comanda PR-ului Asmei cu tentă pozitivă). Acest articol a provocat o furtună de furie, mai apoi articolul a fost eliminat, iar jurnalista a fost concediată, chiar și în pofida la cei 30 ani ai săi de experiență în scrierea editorialelor. La scurt timp, aceeași jurnalistă a scris într-o altă publicație un editorial cu tentă negativă despre Asma, numind-o ca fiind „Prima doamnă a iadului”, doar că de data aceasta respectiva jurnalista s-a pomenit cu multe glume pe seama ei din partea colegilor ei.

r3

Prima doamnă a Republicii Populare Democratice Coreene

Se spune că cu cât mai rezervat încerci să fii, cu atât mai multe bârfe se nasc despre tine. Într-o asemenea situație s-a pomenit și Ri Sol-ju, care brusc s-a pomenit a fi soția lui Kim Jong-un.  Despre aceasta, au existat mai multe zvonuri incomode, spre exemplu că ea a jucat în filme porno și că înaintea de nunta fastuoasă cu „Zeul Națiuniii – Kim Jong”, aceasta ar fi dus o viață dezmățată. Apoi în mass media au fost articole care scriau că prima  doamnă ar fi fost decapitată de propriul soț. Din fericire, aceste zvonuri au fost nedreptățite de fotografii actuale prezentate de către chiar Ri Sol-ju.

r6

STOP CADRU: liberă manieră (pentru Coreea de Nord) de a se îmbrăca (în garderoba ei existând fuste scurte și bluze transparente) a influențat și celelate femei din țară de a „cocheta cu asemenea vestimentații”. Ri Sol-ju a refuzat să poarte obligatoriu la toate insignele – portrete ale tatălui și bunicului al lui Kim-Jong-un. Coreea de Nord a găsit o explicație la acest gest al ei – pentru Ri Sol-ju nu există nici un bărbat cu excepția soțului său.

r5