Practică aceste exerciții chinezești pentru picioare și bătrânețea va uita de tine

Încă din cele mai vechi timpuri chinezii cunoșteau metode prin care poate fi încetinit procesul de îmbătrânire, cu ajutorul unor exerciții pentru picioare. Iată câteva recomandări și pentru tine!

Mergi desculț

Dacă n-ai posibiltate să faci asta afară, mergi desculț prin casă. Chiar și atunci când podeaua este rece descalță-te măcar pe 10 minute, de 3 ori pe zi, așa vei alunga bătrânețea.

Fă exerciții pentru tălpi

Mergi pe vârfuri, pe călcâie, pe o parte și pe alta a tălpilor. Această practică întărește mușchii, oasele, grăbește circulația sangvină, fapt prin care se îmbunătățește și activitatea organelor interne.

Începe chiar de azi să-ți lovești tălpile. Loviturile vor fi ușoare, chiar începând de lângă degetele picioarelor. Poți folosi un ciocan din lemn sau cauciuc sau chiar o sticlă goală. În scurt timp vei simți cum prin corp trece un val de căldură și vei căpăta o stare de liniște. Acest obicei zilnic va îmbunătăți circulația sangvină în tot corpul și îi poate ajuta, în mod special, pe cei care au probleme cu vederea. Pentru asta, trebuie să lovești tălpile câte 5 minute pe zi în zona de unde începe al doilea și al treilea deget.

De asemenea, medicii chinezi ne recomandă să masăm intensiv zona centrală a tălpii, numită Yung-Chuan. Pentru asta, este suficient să apeși cu degetul mare al mâinii de 20 de ori în acest punct. Se recomandă să faci acest masaj dimineața și seara.

O procedură și mai relaxantă poate fi băița pentru picioare. Pune într-un lighean apă la temperatura de 38 de grade, lasă picioarele să stea în apa caldă până se vor înroși, apoi apasă în acest punct de 80 de ori, fără întrerupere. După asta ar fi bine să-ți freci picioare cu mâinile în decurs de 3-5 minute.

Dacă dimineața primii pași sunt destul de dificili s-ar putea să suferi de artroză. De aceea, e indicat să mergi la medic. Acesta ar putea să-ți prescrie niște unguente, pe care să le aplici în timpul masajului.

De asemenea, un efect revigorant și benefic pentru picioare îl are dușul de contrast, care la fel îmbunătățește circulația sangvină.

Însă cel mai eficient exercițiu, care alungă bătrânețea este mișcarea. Picioarele ne sunt date ca să mergem cu ele!