Povestea emoționantă a Echipei Hoyt: Acest tată a făcut totul pentru a-și vedea fiul fericit!

Dacă s-ar acorda vreodată un premiu pentru cel mai bun și iubitor tată, atunci cu siguranță americanul Dick Hoyt ar fi unul dintre principalii pretendenți.

În anul 1962, s-a născut fiul cuplului Hoyt, pe nume Rick. Din nefericire, băiatul a fost diagnosticat de la naștere cu paralizie cerebrală. Dick îngrijea de fiul său încă din primele zile și spera că sănătatea lui se va îmbunătăți.

Datorită tatălui, băiatul a învățat să citească și chiar să stăpânească calculatorul. Lui Rick îi plăcea foarte mult să privească emisiunile sport la TV. În 1977, băiatul l-a întrebat pe tatăl său dacă pot participa la un maraton din oraș organizat cu scopul susținerii unui elev cu dizabilități.

În ciuda faptului că nu a făcut jogging anterior, bărbatul nu a putut să refuze și a decis să participe la competiție. A făcut-o împreună cu fiul său. Dick a alergat 8 kilometri, împingând căruciorul cu Rick în față. Băiatul radia de fericire și acesta a fost premiul cel mai important pentru tatăl iubitor.

În acea zi, viața lui Hoyt s-a schimbat semnificativ. Cei doi au decis să își continue cariera sportivă. Foarte curând, tatăl și fiul au reușit să depășească 10, 22,5 și 42 de kilometri. Dar ei nu s-au oprit la asta. „Echipa Hoyt” a început să participe și la competițiile de triatlon.

Acum, tatăl nu doar alerga, dar și înota și de asemenea mergea cu bicicleta împreună cu fiul său. Dick se lega cu o frânghie și trăgea barca în care stătea Rick. Iar când mergea cu bicicleta, Rick stătea într-un scaun special amenajat în fața tatălui său.

Dick și Rick chiar au luat parte la o competiție de supraviețuire – Ironman. Acolo, participanții au trebuit să înoate 3,86 km, să parcurgă cu bicicleta 180,25 km și să alerge 42,195 km. Toate acestea, echipa Hoyt a reușit să le depășească nu o dată, nici de două, dar tocmai de șase ori!

În 2014, Dick și Rick și-au încheiat cariera sportivă. Americanii au reușit să participe la peste o mie de curse de maraton și competiții de triatlon. Echipa Hoyt a fost inclusă de nenumărate ori în Ironman Hall of Fame și a fost onorată cu un monument ridicat în Boston.

Apropo, Hoyt Jr. are o diplomă în învățământ special. El a fost anagajat la Boston College, unde a lucrat la diferite proiecte pentru dezvoltarea dispozitivelor care permit persoanelor cu dizabilități să comunice și să îndeplinească diverse sarcini.

„Dacă mi s-ar fi propus să-mi trăiesc viața altfel, fără ezitare aș fi refuzat. Nu regret nicio secundă că am petrecut tot acest timp cu fiul meu” – spune Dick Hoyt. El a făcut totul, pentru a-și face fiul fericit.