Povestea din spatele succesului: Iată 10 Miliardari care au început totul de la zero!

Renumita revistă Frobes publică anual lista celor 400 cei mai bogați oameni din SUA. Și aceasta nu este doar o simplă listă de bogătași, este istoria posibilităților. Cu toate că acum ocupă locuri de frunte în rândul miliardarilor, mulți dintre ei au început fără un bănuț în buzunar. Astfel de istorii inspiră, încurajează și demonstrează că sârguința, tenacitatea și puțin noroc ajută la depășirea obstacolelor și la obținerea unui succes incredibil.

1.Jan Koum, fondatorul WhatsApp, trăia din bonuri de masă, deține un capital de $7,7 miliarde

La moment Koum are 37 de ani. La 16 ani s-a mutat din Ucraina în SUA. Familia sa aduna bonuri de masă încercând să supraviețuiască. În anul 2009 Koum împreună cu Brian Ekton au lansat aplicația pentru schimb de mesaje, care era gândită să înlocuiască sms-urile pentru oamenii din întreaga lume. Acum, WhatsApp-ul are peste 600 milioane de utilizatori și recent a fost cumpărat de Facebook la un preț de 19 miliarde de dolari.

2.Jack Ma, era profesor de engleză înainte să fondeze Alibaba în 1999, deține un capital de $20,2 miliarde

Ma s-a născut în China, a crescut în sărăcie, nu reușea să se angajeze nici măcar la KFC, a picat de două ori examenele de admitere la universitate, dar totuși a reușit să obțină studii superioare și să devină profesor de limbă engleză. Apoi în 1995 a vizitat pentru prima dată America și a văzut internetul. În 1999 a fondat Alibaba, un magazin online. Cu listarea la bursa din septembrie, Ma a devenit cel mai bogat chinez.

3.Elisabeth Holmes, a fondat propria companie de prelucrare a testelor de sânge la doar 19 ani, deține un capital de $4,5 miliarde

În 2003 avea 19 ani și studia în anul II la Universitatea Stanford. Atunci a fondat compania Theranos, care a ieftinit considerabil testele de sânge. Mai târziu, compania a primit finanțare de 400 milioane de dolari, iar acum aceasta valorează în jur de 9 miliarde de dolari.

4.Howard Schultz, fondatorul Starbucks, a crescut într-un complex social pentru săraci, deține $2,1 dolari

Într-un interviu acordat publicației Mirror, Schultz spune: ,,Crescând mi-am dat seama că trăiam pe partea cealaltă a lumii. Știam oameni care au mai multe resurse, mai mulți bani, familii mai fericite. Și nu știu din ce motiv, sau de de mi-am dorit să sar gardul și să reușesc mai mult decât mi se spunea că este posibil. Deși port costum și cravată, știu de unde vin și cum am fost.”

5.Oprah Winfrey, născută în sărăcie, a devenit primul corespondent afro-american de televiziune, deține un capital de $3 miliarde 

Oprah s-a născut într-o familie săracă din Mississippi, dar asta nu a oprit-o să câștige bursa la Universitatea de Stat din Tennessee și să devină primul corespondent afro-american la vârsta de 19 ani. În 1983, Oprah s-a mutat în Chicago pentru a lucra pentru un matinal de tip talk-show, care ulterior s-a intitulat ,,Oprah Winfrey Show”.

6.Shahid Khan, a început spălând vasele cu 1,2 dolari pe oră, deține un capital de $4,4 miliarde

Acum este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar atunci când a venit din Pakistan în America, Khan a lucrat ca spălător de vase în timp ce studia la Universitatea din Illinois. Acum el deține Felx-n-Gate, una dintre cele mai mari companii private din America, echipa de fotbal Jacksonville Jaguars și clubul de fotbal britanic Fulham.

7.John Paul DeJoria, proprietarul imperiului de produse pentru îngrijirea părului și al Tequilei Patron, a trăit într-un orfelinat apoi în mașină, deține $3,2 miliarde

Încă de la vârsta de 10 ani a fost trimis să trăiască la un orfelinat. Cu un împrumut de 700 de dolari, DeJoria a creat John Paul Mitchell Systems și vindea cu livrare șamponuri în timp ce trăia în mașina sa. Mai târziu a creat Tequila Patron și acum investește în alte industrii.

8.Ralph Lauren, era angajat la Brooks Brothers dar visa la cravate pentru bărbați, deține un capital de $7,8 miliarde

Lauren a absolvit liceul în Bronks, dar a renunțat la facultate pentru a se înrola în armată. În timp ce lucra la Brooks Brothers, Lauren s-a întrebat dacă bărbații sunt pregătiți pentru modele mai colorate și mai late de cravate. În acel an a decis să își transforme visul în realitate, așa că în 1967 Lauren a vândut cravate în valoare de 500.000 de dolari și a fondat marca Polo în anul următor.

9.Roman Abramovich, a rămas orfan de mic copil, acum este un miliardar rus și proprietarul clubului de fotbal Chelsea, deține un capital de $9,5 miliarde

 

Abramovich s-a născut în 1966 în Saratov, Rusia. Mama lui a murit când el avea 1 an și jumătate, iar tatăl când avea 4 ani. Rămas orfan a fost adoptat de unchiul său la Moscova. A absolvit Institutul Industrial din Rusia și apoi a început tranzacțiile cu petrol în Siberia de vest. Marea schimbare s-a produs în 1992 când a preluat conducerea imperiului deținut de Berezovsky, astfel deținând 80% din Sibneft, 50% din Rusal și 26% din Aeroloft. Mai târziu a intrat în investiții private, iar astăzi este unul dintre cei mai bogați oameni de lume, având bunuri precum cel mai mare yacht din lume, un Boeing 767 și clubul de fotbal Chelsea.

10.Larry Ellison, fondatorul Oracle, a renunțat la facultate după ce mama lui adoptivă a murit, deține un capital de $48 miliarde 

S-a născut în New York, Brooklyn. Ellison a fost crescut de mătușa și unchiul său în Chicago. După moartea mătușii sale, Ellison a renunțat la facultate și s-a mutat în California unde a avut diverse slujbe ocazionale timp de 8 ani. În 1977 a fondat compania de dezvoltare software Oracle, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume. Recent a renunțat la postul de director general, dar continuă să ducă o viață plină de aventuri.