Povestea celor 3 maimuțe înțelepte. Vezi ce mesaj transmit!

Într-un altar din orașul japonez Nikko Tosho-gu  se află o operă de artă, cunoscută în întreaga lume. O sculptură care înfățișează trei maimuțe înțelepte. Lucrarea realizată de Hidari Jingorō, este o ilustrare a celebrei fraze: „Nu vedea, nu auzi și nu spune nimic rău”.

Maimuța Mizaru, își acoperă ochii pentru a nu vedea răul, iar Kikazaru își pune o mână la gură pentru a nu spune nimic de rău și Iwazaru își astupă urechile pentru a nu auzi tot ce este rău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste trei maimuțe sunt simbolurile credinței Koshin. Numele lor par a fi un joc de cuvinte și au terminația „zaru”. Sensul acestui cuvânt ar fi „Du-te”, adică fiecare nume pare a fi interpretat ca o expresie concepută pentru alungarea răului. Această compoziție japoneză se mai numește „Sambiki Sara”, ceea ce înseamnă „Trei maimuțe mistice”.

Când buddhiștii au ajuns în Japonia, în secolul al VI-lea d.Hr., legendele despre maimuţe erau deja răspândite în cultura japoneză. Venerarea maimuţelor a devenit tot mai populară, în special, printre persoanele dedicate ritualurilor taoiste introduse printre buddhistii Shinto, care erau uniţi în jurul templului de pe muntele Hiei. Divinităţile acestui templu sunt Buddha-Shaka, Yakushi şi Amida. Ei susțineau ideea că maimuţele înţelepte ar proveni din acest loc.

Sursa

error: Content is protected !!