Poți înghiți un păianjen atunci când dormi? Află care sunt șansele să ți se întâmple asta!

Atunci când erai copil probabil ai auzit că atunci când dormi există probabilitatea ca păianjenii să îți intre în gură. Există vreun adevăr în această legendă? Poți să înghiți măcar un păianjen în somn? Vești bune! Șansele de a te pricopsi cu aceste insecte atunci când dormi sunt extrem de nesemnificative.

Nu crede tot ce citești pe Internet (în special despre păianjeni)

Pentru a testa teoria despre modul în care oamenii tind să perceapă toate informațiile de pe Internet ca un adevăr, Lisa Holst, jurnalistă de la PC Professional, a făcut un experiment în anii 1990. Ea a realizat o listă de statistici care includ un vechi zvon popular despre faptul că o persoană înghite în medie opt păianjeni pe an. Mulțumită acestei femei, generațiile tinere cunosc acum acest zvon vechi. De ceva timp însă a încetat, dar acum unii oameni cred că zvonul este adevărat.

Ce spune știința despre asta?

Până în prezent, nu s-au efectuat studii pentru a cuantifica persoanele care înghit paianjeni în somn. Oamenii de știință nu cred că acest subiect ar trebui investigat, pentru că este aproape imposibil acest lucru. Poți dormi liniștit, deoarece șansele de a înghiți un păianjen sunt insuficiente.

De fapt, este foarte dificil să înghiți o insectă atunci când dormi

Pentru ca să înghiți un păianjen în somn, o serie de evenimente improbabile vor trebui să aibă loc în mod consecvent. În primul rând, trebuie să dormi cu gura deschisă. În al doilea rând, dacă păianjenul se va târî pe față, pe gât, probabil că îl vei simți. Pentru a fi realizat acest lucru, insecta ar trebui să vină mai aproape de tine, coborând din tavan pe un fir direct în gura ta.

Dacă erai un păianjen, ai fi putut să ajungi în gura cuiva?

Păianjenii nu se vor apropia de bună voie de cavitatea bucală a unui prădător mare. Ei văd oamenii ca o amenințare pentru viața lor. Oamenii care dorm, cel mai probabil, sunt ceva terifiant pentru păianjeni. Un om respiră în somn, inima lui bate, sforăie. Toate acestea creează vibrații care avertizează păianjenii de o amenințare iminentă. Noi devenim ființe atât de mari, cu sânge rece, amenințătoare, care le pot mânca. Care este motivația unui păianjen să ajungă la o persoană în gură?

Deci, mitul înghițirii păianjenilor atunci când dormi poate fi dezbinat, dar asta nu înseamnă că aceste insecte nu pot fi mâncate. Aceste insecte ajung în anumite alimente.  De exemplu, ciocolata si untul de arahide conțin proteine ​​din gândaci și păianjeni.

Sursa