Poteca din grădină: Cea mai simplă modalitate de a o amenaja cu propriile mâini!

Decorarea grădinii înseamnă nu numai paturi frumoase de flori și peluze verzi, dar și poteci bine îngrijite. La urma urmei, cât de frumos este să te plimbi prin grădina amenajată cu propriile mâini. Îți propunem o idee destul de simplă, dar foarte plăcută ochilor.

O potecă reprezintă un element de decor important al grădinii, încadrând porțiunea verde și fiind, în același timp, foarte utilă. Există mai multe feluri în care o poți realiza, una dintre idei o găsești în descrierea de mai jos!

Materiale necesare:

-Scânduri;

-Nisip;

-Țesătură geotextilă;

-Piatră naturală;

-Pietriș;

-Instrumente de grădină;

Înainte de a începe să construiești poteca, fii sigur că știi cum vrei să arate la final. Realizează un desen, fă o schiță sau ghidează-te după o poză a unei alei cu care ai vrea să semene.

Asigură-te că ai un plan bine gândit de acțiuni și materiale necesare suficiente. Este indicat să ai în minte un tipar al viitoarei construcții, ca și încadrarea acesteia în spațiul grădinii tale.

Pentru început, trebuie să cureți zona unde va fi poteca. Apoi, cu ajutorul scândurilor trebuie să delimitezi lățimea și lungimea viitoarei construcții.

În continuare, aranjează deasupra materialul geotextil. Acesta nu va permite ca buruienile să pătrundă și să crească pe potecă.

Peste această țesătură se pune un strat de nisip, care este udat suficient, după care stratul este compactat bine.

După aceasta urmează cea mai creativă etapă a muncii. Plăcile de piatră naturală sunt aranjate ca un puzzle peste stratul de nisip.

Umple spațiile dintre ele cu pietriș mărunt. Poteca din grădină este gata!