Un poster genial împotriva abuzului pe care doar copiii îl pot vedea

O fundaţie de caritate a făcut public un poster unic ce le permite doar copiilor să vadă un număr de telefon special pentru victime ale abuzului.

Posterul fundaţiei Anar din Spania, conceput de agenţia de publicitate Grey, poate fi văzut pe deplin doar din unghiul de vedere al unui copil. Acest lucru este posibil datorită metodei de imprimare lenticulară, folosită mai mult în producţia de felicitări.

Când un copil priveşte posterul, poate citi mesajul „Dacă cineva te răneşte, sună-ne şi te vom ajuta”, însoţit de numărul special de telefon, în timp ce un adult vede doar imaginea unui copil speriat.

Posterul mai conţine un mesaj care poate fi văzut de toată lumea: „Câteodată abuzul infantil este vizibil doar pentru copilul care suferă”.

Motivul pentru care fundația caritabilă a recurs la acest truc este simplu: uneori, copiii abuzați sunt însoțiți mereu chiar de agresorii lor, prin urmare mesajul menit sa-i ajute trebuie sa fie adresat direct micutilor.

În afară de textul secret, afișul văzut de copil este diferit: chipul băiețelului din poză apare rănit, însangerat.

7968105-r3l8t8d-300-mupi-ninosÎn timp ce adultul vede o altă imagine, cu un copil care nu are semnele vizibile ale unui abuz.

7968055-r3l8t8d-300-mupi-adultos

Până acum, videoclipul campaniei are peste 3 milioane de vizualizări pe internet, ceea ce înseamnă că a fost atins cel puţin un scop: acela de a le reaminti oamenilor că violenţa asupra copiilor nu trebuie trecută cu vederea.

[mashvideo]