Poate încetăm să alergăm după lucruri inutile?

Frumoasa prințesă mereu credea în dragoste adevărată și era gata să lupte până la sfârșit pentru ea. „În război, toate mijloacele sunt bune“ – gândi ea, de aceea, când a aflat că prințul ei a căzut într-un abis de disperare și deznădejde, a hotărât să îl salveze cu orice scop. Cu toate că, chiar și balaurul îl consideră pe prinț un ratat.

Dar prințesa are o natură ambițioasă, merge și în foc și în apă pentru iubitul ei. A luat cea mai ascuțită sabie, a urcat pe un cal negru și a pornit la drum.

Prințul nostru iubește tare să fie lăudat și admirat. Cu toate că din toate puterile neagă acest lucru, dar în adâncul sufletului speră că îl va salva cineva. E un prost.

Prin multe încercări a trebuit să treacă prințesa noastră înainte de a ajunge să lupte cu balaurul. De multe ori a trebuit să lupte pe câmpul de luptă, în timp ce prințul urmărea toate acestea prin fereastra din turn, mâncând pop-corn și servind whisky.  Spurcăciune de prinț.

La sfârșitul zilei, balaurul întreabă prințesa:

     – Ascultă, pitico, pentru ce-ți trebuie ție așa prinț?

     – Cum adică pentru ce, eu îl iubesc! – ștergându-și sudoarea de pe față, a declarat prințesa.

     – Măcar nici nu îl cunoști, el se iubește doar pe sine, nu e în stare să mai iubească pe cineva, plus la toate este un alcoolic și nu poate asimila informația. De ce ai nevoie de el?

     – Îl iubesc și trebuie să lupt pentru el! – uimită de cuvintele balaurului, răspunde prințesa.

     – Of, te implor! În primul rând, ce fel de dragoste este asta pentru care să lupți? Iubirea – este atunci când totul se face benevol și prin consens comun. Este imposibil să ceri dragostea sau să o impui. Ea ori este, ori nu-i. În al 2-lea rând, uite-te mai atent la prințul ăsta al tău, în afară de frustrări și dezamăgiri, nu îți mai poate oferi nimic.

Mintea prințesei s-a luminat, s-a uitat la prinț, și a înțeles nebunia acțiunilor sale.

     – Ai dreptate, balaurule. Iartă-mă. Poate am putea merge să mâncăm ceva? – Prințesa a aruncat sabia și s-a îndreptat spre calul său.

     – Nicio problemă, hai urcă pe mine, că așa ajungem mai repede. Cunosc un loc unde bucătarul șef pregătește steak-uri foarte delicioase, trebuie neapărat să le guști.

Prințesa a mers cu balaurul să servească cina, dar prințul a rămas tot așa arogant, egoist și ipocrit.

Povestea a ajuns la final, cine a ascultat-o e bravo și trebuie să ia aminte că nu trebuie să alerge după lucruri inutile și să caute dragostea acolo unde ea nu este.

Sursa: sobiratelzvezd.ru

error: Content is protected !!