Pisicile sunt cele mai misterioase creaturi de pe planetă! Află cum percepe o pisică stăpânul său?

Pisicile sunt cele mai misterioase creaturi de pe planeta noastră. Indiferent de ceea ce crezi despre pisica ta, să știi că ea nu împărtășește aceleași sentimente. În ochii ei, ești doar o altă pisică mai mare, cu care ea își împărțește teritoriul său sigur.

Dacă ai o pisică acasă, atunci te poți considera ca fiind părintele ei. Vorbești cu ea, o mângâi, o mai bați un pic atunci când face dezordine sau atunci când îți aduce un șoarece mort în casă. Toate acestea sunt manifestări ale antropomorfismului tău, adică tendința de a înzestra animalele cu calități umane. John Bradshaw, directorul Institutului de Antropologie Brantol din Bristol a studiat comportamentul pisicilor aproape 30 de ani.

Bradshaw a observat că pisicile nu sunt complet domesticite. Potrivit statisticilor sale, 85% dintre pisicile de casă se împerechează cu cele din stradă, iar din această cauză întreaga specie este încă relativ sălbatică. Iar interacțiunea cu stăpânii lor, este mai mult o manifestare a instinctului.

Atunci când pisica se lingușește pe lângă tine, să știi că în acest mod ea își arată afecțiunea față de tine. Iar dacă își aduce șoarecii morți în casă, ea pur și simplu își aduce prada într-un loc sigur pentru a o mânca mai târziu. Nu te aștepta ca pisica să aibă aceeași dragoste și afecțiune puternică pe care o primești în mod automat de la câini. Este naiv să aștepți acest lucru de la o pisică.  În orice caz, să știi că nu ești centrul lumii lor.

O pisică este un simbol al confortului în casă. Cu căldura ei ea poate ameliora sindromul durerii și contribuie la relaxarea psihologică a ta. Totuși, trebuie să fii atent. O pisică poate deveni o sursă de boli precum lichenul, rabia, viermii și alergiile.

Sursa