Pisicile Maine Coon – pufoșeniile gigante, care te vor uimi prin grația și frumusețea ireală a lor

Maine Coon este una din cele mai mari rase de pisici domesticite de oameni vreodată. ,,Cea mai lungă pisică”, care a ajuns în Cartea Recordurilor Guiness în anul 2010 a fost Maine Coon-ul cu vârsta de 5 ani pe nume Stewie, lungimea căruia de la vârful nasului până la vârful coadei constituia 123 cm. Mai mult decât atât, acești giganți pufoși pot cântări până la 16 kg!

Am adunat câteva fotografii cu aceste pisici, care o să te impresioneze prin grația și pufoșenia lor. 

Istoria apariției acestei rase de pisici este înconjurată de taine. Este una dintre cele mai vechi rase naturale de pisici, care își au originea din Statele Unite ale Americii, în statul Maine, unde a devenit pisica oficială a statului. Un mit foarte răspândit, deși imposibil din punct de vedere genetic, spune că Maine Coon este rezultatul încrucișării dintre o pisică și un raton.

Deasemenea, se mai crede că pisicile de rasă Maine Coon au fost aduse în Statele Unite de către vikingi, cu mult înainte ca Cristofor Columb să descopere Amerrica. Această teorie poate avea un sâmbure de adevăr, deoarece acestea se aseamănă foarte mult cu pisicile din rasa Norvegiană de Pădure.

Odată obișnuită cu locuința, pisica Maine Coon este foarte prietenoasă, drăgălașă și devotată. Este foarte inteligentă și se adaptează ușor oricărui mediu. Este foarte independentă, obișnuiește să deschidă uși și sertare singură.

Pisicii Maine Coon îi este atribuit de multe ori titlul de ,,Giganta politicoasă” deoarece este silențioasă și afectuoasă atât cu adulții cât și cu copiii, înafară de asta este foarte atașată de locuința în care trăiește.

sursa