Perdelele tale vor fi ca noi! Ai nevoie de un ingredient special care se găsește în fiecare casă!

Perdelele albe sunt un element de decor ușor de combinat cu orice interior și fac camera să arate mai luminoasă și spațioasă. Însă acestea au un dezavantaj – își pierd destul de repede albul curat. Să cumperi alte perdele este destul de costisitor, dar, pentru aceste situații, gospodinele au pregătite diferite metode de albire.

Perdeaua mea din tul de la bucătărie are deja 7 ani. La acel moment am cusut-o la comandă, îmi place foarte mult și nu aș vrea să o schimb. Dar nu mai arată atât de nouă și imaculată ca înainte, a devenit gălbuie. Urma să o arunc, dar mama m-a sfătuit să încerc să o albesc cu o soluție mai neobișnuită – cu verde de briliant. Nu aveam nimic de pierdut (în cel mai rău caz, o aruncam așa cum am decis) și m-am încumetat să încerc.

Seara, am scos perdeaua și am scuturat-o bine de praf. Am turnat într-un vas sau în cadă apă caldă de 30-35 de grade, am înmuiat perdeaua, apoi am adăugat 3 linguri de detergent și am lăsat-o până dimineața.

Dimineața, am spălat perdeaua în mașina de spălat la regimul delicat. Apoi am turnat 5 litri de apă la temperatura camerei (sau puțin mai caldă) într-un vas, am adăugat 10 linguri de sare și am amestecat.

Într-un pahar cu apă, am picurat 12 picături de verde de briliant (apa a devenit albăstruie). Am adăugat apa în vasul cu soluția salină. Am înmuiat perdeaua umedă în același vas. După 5 minute am scos perdeaua și am lăsat-o să se scurgă deasupra căzii. Eu nu calc perdelele, așa că imediat ce apa s-a scurs, am agățat perdeaua înapoi. Rezultatul m-a surprins, într-adevăr, perdeaua a devenit mult mai albă!