Pentru tine, curățenia nu e doar un cuvânt! 8 Semne că ai o casă cu adevărat curată și ordonată!

Aspectul rafturilor deschise și disponibilitatea de a primi oaspeți neașteptați – iată două din cele câteva principii, după care poți verifica curățenia unei locuințe.

1.Nu-ți pierzi întregul weekend, făcând curățenie

Dacă în timpul săptămânii încerci să menții curățenia și îi îndemni și pe ceilalți membri ai familiei să păstreze ordinea și să acorde doar câteva minute pe zi pentru a-și aranja lucrurile la locurile lor, nu vei fi nevoit să petreci întregul weekend, încercând să cureți mizeria și să aduci confortul în casă.

2.Nu ai senzația, că în casă nu poți găsi nimic din cele necesare

Dacă știi ce și unde se află și nu pierzi timpul prețios alergând în căutarea celor necesare, cel mai probabil în casa ta predomină ordinea. Dar dacă ești nevoit să te trezești devreme, doar pentru că pregătirile pentru serviciu și căutarea lucrurilor necesare durează prea mult, e timpul să schimbi situația.

3.Suprafețele deschise nu seamănă cu o adunătură de mărunțișuri

Aruncă o privire în jur, pe pervaz, noptiere, comode, blaturi: dacă suprafețele deschise nu sunt acoperite cu sute de lucruri mărunte, te poți relaxa, mizeria nu este despre casa ta.

4.Întotdeauna ești pregătit pentru oaspeți neașteptați

Prietenii și oaspeții veniți pe neașteptate nu îți provoacă o criză de panică din cauza dezordinii și nu te fac să alergi prin apartament, încercând să creezi cel puțin aparența curățeniei? Vestea bună este că locuința ta nu poate fi numită murdară și neîngrijită.

5.Pentru tine, curățenia generală nu sunt doar cuvinte

Dacă cel puțin din când în când depășești menținerea zilnică a ordinii și organizezi o curățenie generală, acordând timp pentru toate suprafețele inaccesibile și colțurile ascunse ale apartamentului, casa ta nu poate fi nicidecum considerată murdară.

6.Aerisești în mod regulat casa

Uitând de aerisire, ne obligăm să respirăm microbii care s-au acumulat în încăpere, ne privăm corpul de aer curat și, de asemenea, creăm o atmosferă favorabilă pentru înmulțirea bacteriilor. Aerisirea regulată este un indiciu sigur, că în casa ta totul este în ordine.

7.Știi despre cele mai murdare locuri

Microbiologii nu obosesc să repete: o ușoară neglijență și un apartament cu adevărat murdar – sunt două lucruri complet diferite. Și chiar dacă, din greșeală, ai lăsat firimituri pe masă, iar pe podeaua din hol au rămas câteva urme, asta nu înseamnă că în casa ta există probleme cu igiena.

Este important să știi despre cele mai murdare locuri din casă și să nu uiți să le dezinfectezi în mod regulat. Aceste locuri includ:

-Mânerele de la uși, mobilier, electrocasnice (cuptor cu microunde, frigider, mașină de spălat vase);

-Întrerupătoarele;

-Cârpele, periile, bureții;

-Suprafețele și obiectele care se află în contact cu alimentele (blatul de la bucătărie, tocătoarele, cuțitele);

-Prosoapele (în special de la bucătărie, precum și cele pentru mâini și față).

8.Acasă te simți confortabil și bine

Mizeria din apartament ne afectează întotdeauna starea: ne poate face nervoși, ne perturbă senzația de armonie și confort. Dacă acasă te simți calm, relaxat, bine – atunci totul este în ordine. Dar, în caz că anxietatea și irascibilitatea nu te părăsesc, e timpul să faci curățenie.