Pentru studenți ea era pur și simplu o femeie de serviciu. Însă cuvintele unui profesor le-au descoperit adevărul!

Într-o universitate a sosit momentul examenelor de licență. Studenții se pregăteau de-i ieșea fum pe urechi, întrucât profesorul era cunoscut pentru marile sale cerințe și întrebările complicate.

Primul a ieșit să răspundă cel mai talentat și sârguincios student. El a răspuns cu ușurință la întrebări și atunci profesorul i-a adresat o întrebare suplimentară și foarte neașteptată, printre altele: „Care este numele femeii noastre de serviciu?

1-9

Glumiți cumva?” – s-a mirat studentul. Profesorul era interesat să vadă dacă acesta știa numele ei.

Studentul așa și nu a reușit să răspundă la această întrebare aparent elementară și profesorul le-a întrebat pe celelalte persoane prezente în sală, dacă știu răspunsul. În zădar spera profesorul să audă pe cineva vorbind. Toți o vedeau în fiecare zi pe femeia de serviciu, dar nimeni și niciodată nu s-a interesat de numele ei…

Unul dintre cei prezenți nu a mai avut răbdare și a întrebat: „Oare este chiar atât de important să știm numele unei femei de serviciu?

2-4

Iar profesorul le-a răspuns: „Adevărul este că după ce veți termina universitatea, toți veți lucra cu oameni reali, nu cu cărți. Toți oamenii sunt diferiți și cu fiecare va trebui să vă înțelegeți. Și fiecare om în parte este foarte important. Rețineți acest lucru pentru toată viața…

Cu siguranță, studenții nu vor putea uita o astfel de lecție! Dacă această pildă ți-a atins sufletul, distribui-o prietenilor tăi.