Pe minute: Cum Bill Gates și Elon Musk își planifică ziua? Pentru unii poate părea un exces de zel

Acești doi mari oameni de afaceri au aceeași deprindere neobișnuită, care cel mai probabil că le-a fost impusă de multitudinea lor de activități.

Bill Gates și Elon Musk sunt nume notorii în domeniul tehnologiilor.

În anul 1975 Gates a devenit cofondatorul Microsoft, contribuind la revoluția computerilor personale. Astăzi, însă, cea mai mare parte din timpul său este direcționată spre actele de binefacere.

Musk a fondat PayPal, iar în prezent își împarte timpul între Tesla Motors și SpaceX.

Ambii au aceeași deprindere ce îi ajută să-și gestioneze programele încărcate: ei își planifică fiecare clipă a zilei.

Bill Gates și  Elon Musk spun că își fac orarul zilei cu o precizie de 5 minute.

Care este motivul acestei planificări minuțioase? În primul rând, împărțirea programului în segmente mici poate majora nivelul productivității, explică autorul  Fast Company, Stephanie Voza.

Pe lângă aceasta, o planificare atât de intensă vă oferă posibilitatea să fiți mai responsabili. Atunci când îți planifici timpul pe minute, tu trebuie să precizezi și timpul pentru relaxare, iar dacă îți vei permite să tragi un pui de somn timp de o oră, fără ca să ai asta programat, atunci toată ziua ți se poate duce peste cap.

De remarcat, că o astfel de programare poate fi utilă oricui, nu doar marilor busnessmeni. Doar că trebuie s-o realizezi după propriile necesități, nu neapărat în segmente de 5 minute. Organizarea te va ajuta să faci mult mai multe lucruri decât crezi că ești în stare. Folosește aplicații sau calendare speciale prin intermediul cărora poți să devii mult mai productiv și să-ți atingi toate scopurile pe care ți le-ai propus.

Sursa