Paulo Coelho: Scoate-ți din minte aceste 4 obstacole și-ți vei împlini visul!

De ce multor oameni nu li se împlinesc dorințele? Cu siguranță le încurcă cele 4 obstacole pe care le scoate la iveală prozatorul și poetul brazilian Paulo Coelho.

Primul obstacol ține de modul în care a fost educat omul în copilărie. De cele mai multe ori copilului i se insuflă ideea că scopurile pe care le vociferează și care par fantasmagorice sunt irealizabile. Cu acest gând copilul crește până la maturitate. Astfel, permanent el își dezvoltă un simț al neîncrederii, fricii și vinovăției.

În cazul în care totuși copilului i s-a insuflat de mic optimismul, oricum apare un alt obstacol, care poate să-l descurajeze în a-și atinge scopul. E vorba de dragostea față de apropiați. Dar omul trebuie să înțeleagă că nu va face vreun rău nimănui dintre cei dragi, dacă își va continua calea către atingerea obiectivului stabilit. Mai mult decât atât, cei care-l iubesc își vor demonstra dragostea dacă îl vor susține în acest drum.

Când omul conștientizează că dragostea nu e un obstacol, dar un ajutor în realizarea obiectivului, atunci apare cel de-al treilea obstacol – frica de o eventuală nereușită. Aceasta e provocată de lipsa de experiență care se observă mai ales la început de cale, când oricine e predispus să greșească. Dar această stare poate fi depășită doar dacă omul știe să se ridice ori de câte ori n-ar cădea. Cu atât va fi mai fericit atunci când își va atinge ținta, știind prin ce greutăți a trecut.

Cel de-al patrulea obstacol apare deja când omul și-a realizat în mare parte visul. El se simte cumva vinovat pentru că alții n-au reușit la fel, și se îndoiește dacă a meritat cu adevărat ceea ce a obținut. El uită de fapt prin ce greutăți a fost nevoit să treacă. Acest al patrulea obstacol pare a fi cel mai înșelător, dar nu trebuie să te dedai acestuia și trebuie să conștientizezi că succesul s-a datorat eforturilor incomensurabile pe care le-ai depus.

error: Content is protected !!